Πόλος έλξης η Αγροκτηνοτροφική έκθεση Αρκαλοχωρίου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σταύρος Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια στηρίζει τον αγροκτηνοτροφικό τομέα

Στην ενίσχυση και προώθηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα στην Κρήτη και των προϊόντων του στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της Παγκρήτιας αγροκτηνοτροφικής έκθεσης Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, ότι η Κρήτη και ο αγροκτηνοτροφικός τομέας έχουν περεταίρω δυνατότητες ανάπτυξης, και αυτό θα επιτευχθεί με την συνεργασία και συστράτευση όλων. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης από το βήμα του συνεδρίου απηύθυνε έκκληση στους Δημάρχους να καταθέσουν έγκαιρα ώριμες μελέτες για την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και Εθνικούς πόρους. Παράλληλα επισήμανε, ότι, θα συνεχιστεί η στήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα, τονίζοντας ότι ήδη 4.000 αγρότες εντάχθηκαν στα σχέδια βελτίωσης μέσω των οποίων αναβαθμίζεται ο αγροκτηνοτροφικός τομέας και αποκτούν πλεονέκτημα τα προϊόντα του.

Κλείνοντας, ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην έκθεση, τους διοργανωτές, εκθέτες, επισημαίνοντας πως «για την Περιφέρεια Κρήτης ο στόχος της ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και στρατηγική μας επιλογή. Γιατί η Αγροτική Οικονομία και γενικότερα ο Γεωργικός Τομέας, δεν αποτελούν απλά μια οικονομική δραστηριότητα. Πρωτίστως, αποτελούν τη βάση της ταυτότητας της Κρήτης, το σημείο συνάντησης οικονομικών  δραστηριοτήτων, πολιτιστικής κληρονομιάς».

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, στην ανάπτυξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της Κρήτης και στην σημαντικότητα της έκθεσης αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλειου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης.

Νωρίτερα τελέστηκε Αγιασμός από τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο (εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέας ο οποίος βρίσκεται στο Φανάρι) και ακολούθησαν τα εγκαίνια παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, Υφυπουργού, Βουλευτών, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών, Προέδρου Π.Σ., Περιφερειακών-Δημοτικών συμβούλων, τοπικών Αρχών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, εκπροσώπων φορέων, εκθετών, εκπροσώπων του Πρωτογενή τομέα κ.α.

Το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης είναι «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον» και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, υπό τη διοργάνωση της ALFAEXPO, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται επισκέπτες μέχρι και 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν και αναδειχθούν οι πλέον σύγχρονες καινοτομίες στον αγροκτηνοτροφικό τομέα ενώ προβλέπεται και η πραγματοποίηση σειράς παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων:

• Εκδηλώσεις Μαγειρικής και Κεράσματα.

• Ημερίδα με θέμα τον Αγροκτηνοτροφικό τομέα.

• Παράλληλα Events, 4×4 jeep show.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι τις καθημερινές 17.00-22.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-14.30 & 17.00-22.00.

Ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης στο καλωσόρισμά του ανέφερε, ότι «για πέντε ημέρες η καρδιά του αγροτικού κόσμου θα «χτυπά» στο Αρκαλοχώρι και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας με σκοπό, μέσα από τη λειτουργία της Έκθεσης, να αναδειχθούν οι μεγάλες προοπτικές του πρωτογενούς μας τομέα και οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών όλης της Ελλάδας, με επίκεντρο τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.»

Related Articles