Συλλυπητήριο μήνυμα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την Εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης αποχαιρετά μία εμβληματική «παγκόσμια» προσωπικότητα της χώρας μας, έναν λαμπρό Χανιώτη, τον διάσημο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε την τιμή να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο, την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος, στον Μίκη Θεοδωράκη, ως ένδειξη αναγνώρισης του παγκοσμίου εμβελείας έργου του και της εθνικά ενωτικής στάσης του, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος (425η  Συνεδρίαση, 18.05.2016).

Η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου στον Μίκη Θεοδωράκη από το Πολυτεχνείο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε, από τον τότε Πρύτανη Καθηγητή κ. Βασίλειο Διγαλάκη, σε πανηγυρική τελετή που έλαβε χώρα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στις 04.06.2016. Στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμος Χανίων τίμησε τον μουσικοσυνθέτη με το Χρυσό Κλειδί της Πόλης, παρουσία μελών του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» και πλήθους κόσμου. 

Από εκείνες τις στιγμές, η εικόνα που μένει χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά μας, είναι η μορφή του δικού μας Μίκη να διευθύνει τη μουσική ομάδα “passe-pARTout”, αλλά και πλήθος κόσμου που «πλημμύρισε» το ΚΑΜ για να τον τιμήσει,  τραγουδώντας μαζί του την αλησμόνητη  σύνθεσή του για το ποίημα του Σεφέρη “Άρνηση”, αποχαιρετώντας τον.

Καλό ταξίδι Μίκη, η μουσική σου και η μορφή σου θα μας συνοδεύουν πάντα!

Εκ μέρους της Πολυτεχνικής κοινότητας

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...