Δήμος Μαλεβιζίου – Επισκόπηση Αυγούστου – Με αμείωτο ρυθμό η προετοιμασία για την δημοπράτηση σημαντικών έργων

Petite Perle 300×250

Μπορεί ο Αύγουστος να έχει ταυτιστεί με τις καλοκαιρινές διακοπές όμως στο Δήμο Μαλεβιζίου συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό η προετοιμασία για την δημοπράτηση σημαντικών έργων που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα. 
Παράλληλα όμως ήταν ένας μήνας που παρά τα προβλήματα με την πανδημία ο Δήμος κατάφερε να οργανώσει μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο που έδειξε πως έχει κουραστεί και θέλει να βρει διεξόδους για να διασκεδάσει. Εκδηλώσεις που συνεχίζονται μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. 
Ανάμεσα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Μαλεβιζίου ήταν και η παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη που πραγματοποιήθηκε στο Βουλισμένο Αλώνι. Ήταν η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση στο εμβληματικό αυτό μνημείο της φύσης με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα να εκτιμά πως εκεί μπορούν να φιλοξενηθούν σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα. 



«Η χρήση, εκμετάλλευση και διαχείριση της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης Λινοπεραμάτων να αποδοθούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου» Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, επανερχόμενος στο ζήτημα της Ζώνης Λινοπεραμάτων. 


Κανονικά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί σε Κρουσώνα και Τύλισο μετά την πρώτη δόση που είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα. Περίπου διακόσιοι πολίτες εμβολιάστηκαν

Η αύξηση των κρουσμάτων στο νομό Ηρακλείου προκάλεσε όπως είναι φυσικό και τα αντανακλαστικά του Δήμου Μαλεβιζίου που σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική περιφέρεια πραγματοποίησε ράπιντ τεστ σε Αμμουδάρα και Μάραθος


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Μαλεβιζίου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες περιοχές. Περισσότεροι από 5 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης εστάλησαν από το Δήμο Μαλεβιζίου για τους πολίτες που έχουν ανάγκη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές


Την δημοπράτηση 4 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαλεβιζίου. Πρόκειται για έργα που έχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από, το Πράσινο Ταμείο, το υπουργείο Υποδομών,  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να δημοπρατηθεί ένα εμβληματικό έργο για το Γάζι και γενικότερα για το Δήμο Μαλεβιζίου. Πρόκειται για το έργο  «Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή χρήσης διώροφου κτιρίου νομίμως υφιστάμενου, από αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού» προϋπολογισμού 3.100.000 με στόχο να στεγαστεί εκεί και η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου 


Ένα μπαλκόνι με θέα δημιούργησε ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρία Δήμου Μαλεβιζίου στην Αγία Πελαγία στο ανατολικό πάρκινγκ. Στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται πάνω από την παραλία τοποθετήθηκαν καθίσματα και ένας πάγκος που επιτρέπει στους επισκέπτες να ξεκουράζονται εκεί ενώ οι ομπρέλες τους προστατεύουν από τον ήλιο.


77 χρόνια πριν, το μαύρο Αύγουστο του 1944, η ναζιστική βαρβαρότητα άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο Μαλεβίζι. Δεν υπάρχει χωριό του Μαλεβιζίου που να μην πότισε με αίμα τον αγώνα ενάντια στη γερμανική κατοχή. Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες τίμησε τη μνήμη των ηρώων της Δαμάστας, του Μαράθου, του Σάρχουτου Καμαριώτητου Καμαρακίου των Καλεσσών, καθώς αποτελεί χρέος να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη της θυσίας τους. 


Μέσα από τη συνεργασία των Αντιδημάρχων καθαριότητας Μιχάλη Αλμπαντάκη Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρη Περυσινάκη και Τεχνικών Έργων Γιώργου Πετούση, έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων καθαρισμού σε όλα τα κοιμητήρια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια. Κάθε δεκαπέντε μέρες τα συνεργεία του Δήμου Μαλεβιζίου κάνουν τους απαραίτους καθαρισμούς, αποψιλώσεις και βαψίματα όπου κρίνεται απαραίτητο στα κοιμητήρια του Δήμου
 

Συντηρήσεις και επισκευές σε σχολικά κτίρια πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο από το Δήμο Μαλεβιζίου. Με βάση τα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων και μέσα από την συνεργασία της Αντιδημάρχου Παιδείας Χρύσας Λυρώνη – Παγκάλου και των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μενέλαου Σκουλούδη και Αντρέα Παντερή  έγινε ένας προγραμματισμός για τις απαραίτητες εργασίες στα σχολικά κτίρια του Δήμου


Τους βασικούς άξονες του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Διευθυντή Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Τάσο Δημητρίου.


Αρωγός και συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις του Δήμου Μαλεβιζίου δήλωσε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανόλης Κεφαλογιάννης στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα παρουσία των αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου.


 










«
.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ