Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: Σοκ στο 92ο λεπτό για την Εθνική και το Μουντιάλ απομακρύνεται

Petite Perle 300×250

Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ από το 45′ με το γκολ του Δουβίκα, αλλά στο 92′ ισοφαρίστηκε από τον Μουρικι και η πρόκριση στο Μουντιάλ 2022 δυσκολεύει κι άλλο.

Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για την Εθνική ομάδα αλλά αυτό, είναι αλήθεια, δεν το έδειξε έτσι όπως μπήκε στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο επιθετικοί στο ξεκίνημα και προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς να καταφέρουν κάτι περισσότερο πάντως από το να πάρουν κάποια φάουλ ή κόρνερ. Και μπορεί το γεγονός ότι το Κόσοβο δεν μπορούσε να απειλήσει να ήταν θετικό για την Ελλάδα, αλλά η απόδοσή της δεν ήταν…

Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ είχε φανερό πρόβλημα στο να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει σωστά και να δημουργήσει ευκαιρίες, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και απαραίτητο κάτι τετοιο για να σκοράρει: Αρκούσε η κάθετη μπαλιά του Μπακασέτα και το ωραίο πλασέ του Δουβίκα για το 0-1.

Νωρίς στο β' μέρος και συγκεκριμένα στο 51′ η Ελλάδα έγινε επικίνδυνη με τον Παυλίδη, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό και να έχουν την πρώτη αξιόλογη φάση στο 67′ με την αστοχή κεφαλιά του Ραχμάνι.

Γενικά η Εθνική ομάδα έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, αλλά δεν έβαζε δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη. Αφενός δεν έδειχνε να το κυνηγάει ιδιαίτερα, αφετέρου δεν έδειχνε να ξέρει πώς θα το κάνει. Έτσι, στόχος έγινε να διατηρηθεί το 0-1 και τελικά… δεν διατηρήθηκε. Και δεν διατηρήθηκε επειδή στο 92′ ο Μουρίκι με κεφαλιά, στην πλάτη του Τζαβέλλα, έκανε το 1-1.

Αποτέλεσμα που αφήνει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση του ομίλου και στο -6 από την 2η Σουηδία…

Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάντ): Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι (78′ Φαζλίζι), Χαντεργκιονάι, Χαλίμι (84′ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Β. Μπερίσα (78′ Λιοσάι), Καστράτι (46′ Μπίτικι), Μουρίκι, Ράσιτσα.

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89′ Παπαδόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Δουβίκας (63′ Μάνταλος), Παυλίδης (80′ Φούντας).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ