Σε σύσκεψη για τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Petite Perle 300×250

Σε σύσκεψη προγραμματισμού των επόμενων και τελευταίων βημάτων, πριν από την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στις 14 Οκτωβρίου για την υποψηφιότητα διοργάνωσης στο Ηράκλειο των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων το 2023, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου και Χερσονήσου Βασίλης Λαμπρινό και Γιάννης Σέγκος, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Λευτέρης Ζερβός. 

Οι δήμοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνεργάζονται και θα συνδιοργανώσουν τους Παράκτιους Αγώνες, εφόσον η ΔΕΜΑ επικυρώσει την ελληνική υποψηφιότητα, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πέζαρο, στο οποίο έχουν ανατέθηκαν πριν από 18 μήνες.

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες διεξάγονται από το 2015 κάθε 4 χρόνια, μόνο με αθλήματα παραλίας και το 2019 διοργανώθηκαν πάλι στη χώρα μας, στην Πάτρα, με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023» (02-09/09/2023) περιλαμβάνει 13 αθλήματα:

Beach Volley, Beach Handball, Beach Tennis, Beach Wrestling (Πάλη στην άμμο), Beach Soccer, Karate Beach Kata (Καράτε στην άμμο), Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, Τρίαθλο (τρέξιμο, κολύμπι, σκοποβολή), Θαλάσσιο Σκι, Παράκτια Κωπηλασία, Κανό ανοιχτής θάλασσας, Kitesurf, Τεχνική Κολύμβηση.

Στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός θα συγκεντρώσει περισσότερους από 1.300 αθλητές/αθλήτριες και μέλη εθνικών αποστολών από 26 χώρες των τριών ηπείρων της Μεσογειακής «λεκάνης», Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ