Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το «πράσινο» φως για εμβολιασμούς παιδιών και από ιδιώτες παιδιάτρους

Petite Perle 300×250

Οι νέοι άνω των 12 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται και στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους να ενταχθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθέρια».

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Με δεδομένο ότι το 75% των εμβολίων γίνονται από τους παιδιάτρους, ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα αποφασιζόταν το ίδιο και για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και γι' αυτό κομβικός ο ρόλος των παιδιάτρων, οι οποίοι αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις οικογένειες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε. Πρόσθεσε δε ότι έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα. «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία», υπογράμμισε.

Πηγή: newsbomb.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ