Κρήτη: Το «βαθύ κόκκινο» έβαλε «φρένο» στις κρατήσεις

Petite Perle 300×250

Ορόσημο οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος

Χαμόγελα επικρατούν στον τοπικό τουρισμού, καθώς οι κρατήσεις συνεχίζονται δυναμικά και τον Σεπτέμβρη, υπάρχουν ωστόσο αμφιβολίες, αναφορικά με την επίτευξη του στόχου του 50% της κίνησης του 2019. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και τον Σωτήρη Μεταξά, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης ανέφερε ότι, μέχρι και Ιούνιο το τοπίο, αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, ήταν θολό.

«Το δεύτερο 15νθημερο του Ιουλίου εκτινάχθηκαν απροσδόκητα οι κρατήσεις, αλλά μας βρήκαν απροετοίμαστους, αφού δεν είχαμε τα χέρια για να εξυπηρετήσουμε τις πληρότητες αυτές. Βρήκαμε ανειδίκευτο προσωπικό και κάναμε και κάποιες «εκπτώσεις» στις υπηρεσίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ιούλιο, η πληρότητα στην Κρήτη ανήλθε σε 70% σε σχέση με το 2019, ενώ τον Αύγουστο σε 82%. 

Ο κ. Τσακαλάκης εκτίμησε ότι η σεζόν θα κλείσει με συνολικό απολογισμό 40% με 45% της κίνησης του 2019, εξηγώντας ότι, ενώ ξεκινήσαμε με ψηλά τον πήχη, το «βαθύ κόκκινο» του Αυγούστου επηρέασε κατά πολύ τις κρατήσεις. 

«Το κερασάκι στην τούρτα ήταν με τους ανεμβολίαστους Γερμανούς, οι οποίοι στην επιστροφή τους από την Κρήτη θα έπρεπε να μπουν σε 10ημερη καραντίνα. Αυτό μας πόνεσε πολύ γιατί είχαμε πολλές ακυρώσεις, αλλά και τουρίστες οι οποίοι έτρεχαν να φύγουν άρον άρον. Τότε «φρενάρισε» η κίνηση», τόνισε ο πρόεδρος.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι τον Σεπτέμβριο η κίνηση θα είναι ικανοποιητική και με δεδομένο ότι και ο Οκτώβριος θα πάει καλά, θα καταφέρουμε ένα 45% της χρονιάς του 2019. Μάλιστα ανέφερε, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ταξιδιωτικού πρακτορείου, ήδη είναι κλεισμένες για το 2022, 190.000 αεροπορικές θέσεις με προορισμό τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου. «Αν η εξέλιξη της πανδημίας είναι καλή, το 2022 θα πλησιάσουμε το 70% της κίνηση τους 2019 και από το 2023 θα την ισοφαρίσουμε», κατέληξε.

Πηγή: creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ