Μαρία Σάκκαρη: Πόσα θα πάρει για την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open

Petite Perle 300×250

H πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στα ημιτελικά του US Open συνεπάγεται και σημαντικά οικονομικά κέρδη για την Ελληνίδα τενίστρια.

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ακόμη πιο λαμπρή ιστορία φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του US Open. Πέρα από μια σπουδαία διάκριση και την προοπτική να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη στη συνέχεια του αμερικανικού Grand Slam, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια εξασφάλισε και ένα πολύ σημαντικό οικονομικό έπαθλο.

Φτάνοντας στις «4», η Σάκκαρη εξασφάλισε πριμ 675.000 δολαρίων. Αν αποκλειόταν τα ξημερώματα από την Καρολίνα Πλίσκοβα θα αποχωρούσε με έσοδα 425.000 δολαρίων.

Αν κάνει νέα υπέρβαση και φτάσει στον τελικό θα εισπράξει 2,5 εκατ. δολάρια σε περίπτωση νίκης και ακριβώς τα μισά, 1,25 εκατ. ευρώ δηλαδή, αν χάσει.

Το φετινό US Open προσφέρει συνολικά 57,5 εκατ. δολάρια στους αθλητές φέτος, ποσό που αποτελεί ρεκόρ ξεπερνώντας αυτό του 2019, ενώ πέρσι η πανδημία είχε επιπτώσεις στα πριμ που ήταν πιο περιορισμένα.

Ήδη η Μαρία Σάκκαρη φτάνοντας μέσα στο 2021 στα ημιτελικά του US Open και του Ρολάν Γκαρός έχει κερδίσει φέτος περισσότερα χρήματα από όσα σε όλη την καριέρα της μέχρι και το 2020 ξεπερνώντας πλέον σε συνολικά έσοδα κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ