Έλλειψη έργων στο Καμαράκι – Διαμαρτυρίες για Χαϊνόσπηλιο, άρδευση και βιολογικό

Petite Perle 300×250

Προβληματισμός επικρατεί στους φορείς και κατοίκους στο χωριό Καμαράκι που παρατηρούν αδράνεια από πλευράς της δημοτικής αρχής αφού παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν για κάποιες παρεμβάσεις υπάρχει στασιμότητα όπως ισχυρίζονται.

Το πρώτο θέμα που θέτουν είναι η αξιοποίηση του σπηλαίου "Χαϊνόσπηλιου". Μάλιστα είχε γίνει συνάντηση με το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα στις 30 Οκτωβρίου 2019 με το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Καμαρακίου, την αρχαιολόγο Ιωάννα Ευσταθίου και το γεωλόγο Αθανάσιο Αθανασίου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μαρκάκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Καλλέργη.

Ο Δήμαρχος είχε ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και εσωτερικά του "Χαϊνόσπηλιου" σπηλαίου και εξετάστηκαν από κοινού τρόποι αξιοποίησης του, ώστε να μπορεί να γίνει επισκέψιμος. Θα χρειαζόταν να γίνουν κάποιες εξειδικευμένες μελέτες που θα έδειχναν και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Μποκέας είχε δεσμευτεί να συζητήσει το θέμα και στον Α.Κ.Ο.Μ. σε συνάντηση που θα είχαν και χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις. Αυτό που τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους σε εκείνη τη συνάντηση είναι όποιο έργο θα γινόταν στο μέλλον να είναι βιώσιμο και να συντηρείται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι φορείς και κάτοικοι του Καμαρακίου υποστηρίζουν ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου θα έχει έσοδα από την επίσκεψη τουριστών και ντόπιων στο σπήλαιο και διερωτώνται γιατί δεν προχωρούν οι μελέτες.

Μάλιστα μέσω της "Φωνής του Μαλεβιζίου" καλούν το Δήμαρχο να επισκεφθεί το Καμαράκι και να τον ξεναγήσουν στο εσωτερικό του "Χαϊνόσπηλιου" για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί και να τον ενημερώσουν περαιτέρω.

Το δεύτερο θέμα που τους απασχολεί είναι η άρδευση και μάλιστα τονίζουν ότι τους είχε δοθεί υπόσχεση σε παλαιότερη επίσκεψη τους στο Δήμαρχο παρουσία και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Αλμπαντάκη, ότι με σχετικά λίγα χρήματα με ένα λάστιχο Φ 75 από τον Κυλιστό θα δινόταν η λύση. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση και σε αυτό το αίτημα που είχε θέσει ο Πρόεδρος Γιάννης Μαρκάκης.

Και ένα τρίτο σημαντικό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους του Καμαρακίου είναι η μη σύνδεση τους με τους υπό κατασκευή Βιολογικού του Αστυρακίου και των Γωνιών, κάτι για το οποίο ζητούν πειστικές εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα με έμφαση αναρωτιούνται "αν είναι παιδιά ενός άλλου Θεού" και αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο.
Βέβαια δηλώνουν όμως και ετοιμότητα να συνεργαστούν με τον Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα για να δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το Καμαράκι.

*Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Δημαρχείο στις 30 Οκτωβρίου 2019

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ