Η ιστορία πίσω από τα viral παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» – Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό λέει το ΚΙΝΑΛ

Petite Perle 300×250

Ένα ζευγάρι sneakers βγαλμένα από… άλλες εποχές έχουν γίνει το απόλυτο viral στο διαδίκτυο. Τα αθλητικά παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» είναι εδώ ενωμένα δυνατά!

Τα εν λόγω παπούτσια είναι στο χρώμα του ΠΑΣΟΚ, έχουν στα πλάγια τον πράσινο ήλιο –σύμβολο του κόμματος-, ενώ στο εσωτερικό της γλώσσας υπάρχει η φράση «λεφτά υπάρχουν», ενώ το κάθε ζευγάρι κοστίζει 280 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη και τα παπούτσια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από τον γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Βλάχο.

Τα παπούτσια, όπως αναφέρουν ο εμπνευστής τους Γιάννης Λουλουδής, είναι συλλεκτικά, καθώς έχουν σχεδιαστεί στο χέρι, ενώ κυκλοφορούν μόλις 100 ζευγάρια.

«Είμαι 17 ετών. Το ΠΑΣΟΚ το γνώρισα κυρίως μέσω των memes και μετά μου εξήγησαν και οι γονείς μου. Ήμουν με ένα φίλο μου και το συζητούσαμε, και λέγαμε ιδέες για ονόματα. Όταν είπα ΠΑΣΟΚ, δεν το άκουσε καλά, και μου το έγραψε ΜΠΑΣΟΚ, γιατί είναι Ελληνοαμερικανός. Και έμεινε έτσι. Μόνος μου τα έφτιαξα τα παπούτσια. Βρήκαμε την ιδέα, το σχεδιάσαμε και το στείλαμε σε εργοστάσιο. Μου έχουν πάρει ζευγάρια και από την Αμερική», εξήγησε ο νεαρός δημιουργός τους μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, ενώ όπως είπε στα σχέδια τού είναι η δημιουργία παπουτσιών με έμπνευση και από άλλο κόμμα.

«Με σταμάτησε ο κ. Παναγιώτης Βλάχος από το ΚΙΝΑΛ, που γράφει ότι κόμματα δεν είναι εμπορικά brands. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου ζήτησε να σταματήσω την πώληση και το έκανα. Έβγαλα συνολικά 100 ζευγάρια. Μου έχουν μείνει περίπου 50», πρόσθεσε.

Οργισμένη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

Αντιδρώντας έντονα, ο Γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος σε ανάρτησή του έγραψε ότι, «ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», ενώ τόνισε πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες».

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι «από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου και απέσυραν το προϊόν».

«Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», σημείωσε ο ίδιος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ