Ισπανία: Κοπέλα κάνει μήνυση σε μαιευτήριο που την έδωσε σε λάθος γονείς πριν από 20 χρόνια

Petite Perle 300×250

ο μαιευτήριο που φέρει την ευθύνη για την «ανταλλαγή» των δύο βρεφών απολογήθηκε, λέγοντας ότι η απίστευτη αυτή ιστορία οφείλεται σε «ανθρώπινο σφάλμα».

Πριν από 19 χρόνια, δύο κορίτσια που γεννήθηκαν στο ίδιο μαιευτήριο της Ισπανίας κατέληξαν στα χέρια των λάθος γονιών. Η αποκάλυψη έγινε στο σήμερα, όταν μια από τις δύο- πλέον ενήλικες- κοπέλες αποφάσισε να κάνει τεστ DNA. Συνειδητοποιώντας ότι οι άνθρωποι που την μεγάλωσαν δεν ήταν οι βιολογικοί της γονείς, η κοπέλα αποφάσισε να μηνύσει το μαιευτήριο, ζητώντας αποζημίωση ύψους 4.051.000 ευρώ.

Το μαιευτήριο, στην περιοχή La Rioja της Ισπανίας, υποστηρίζει πως η λάθος «κίνηση» δεν οφείλεται σε κάποιου είδους σκευωρία ή διαφθορά και επιμένει ότι όλα οφείλονται σε ένα στιγμαίο, ανθρώπινο σφάλμα.

«Αυτό που συνέβη ήταν ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βρούμε ποιοι ήταν ακριβώς οι υπεύθυνοι γι' αυτό», είπε η διευθύντρια του μαιευτηρίου, Σάρα Άλμπα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το ζήτημα την Τρίτη. Η δρ. Άλμπα τόνισε πως δεν έχουν καταγραφεί άλλα αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και πως το μαιευτήριο θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Η ενάγουσα, η οποία προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία της για την ώρα, είχε γεννηθεί το 2002 στο μαιευτήριο του San Millan de Logrono της La Rioja, στον Βορρά της Ισπανίας. Το κοριτσάκι που πήρε τη «θέση» της ως κόρη των βιολογικών της γονιών είχε γεννηθεί 5 ώρες νωρίτερα. Τα δύο βρέφη είχαν τοποθετηθεί σε διπλανές θερμοκοιτίδες.

Εξαιτίας κάποιας οικογενειακής της υπόθεσης, που προέκυψε το 2017, η ενάγουσα είχε υποβληθεί σε τεστ DNA, το οποίο αποκάλυψε ότι, πράγματι, ο πατέρας της δεν είχε βιολογική συγγένεια μαζί της. Περαιτέρω τεστ έδειξαν πως ούτε με την μητέρα της είχε η κοπέλα βιολογική συγγένεια.

Σύμφωνα με αναφορές, το άλλο κορίτσι που ενεπλάκη στην «ανταλλαγή» έχει επίσης ενημερωθεί για την κατάσταση.

«Η πελάτισσά μου είχε γεννηθεί με 5 ώρες διαφορά από το κορίτσι που κατέληξε στα χέρια των γονιών της πελάτισσάς μου», είπε ο δικηγόρος της κοπέλας, που μίλησε πρόσφατα στο τηλεοπτικό κανάλι TVR. «Πρόκειται για μια περίπτωση αηδιαστικής αμέλειας, από μεριάς του νοσοκομείου. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους».

ΠΗΓΗ: New York Post 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ