ΚΙΝΑΛ: Επισπεύδεται η εκλογή ηγεσίας

Petite Perle 300×250

Καθαρό μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για τα σενάρια περί καθυστερήσεων. Μετά τη ΔΕΘ ο τελικός χάρτης για τις κάλπες

Μήνυμα επιτάχυνσης των διαδικασιών προς τις εσωκομματικές κάλπες του Κινήματος Αλλαγής έστειλε χθες η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με στενούς συνεργάτες της στη Χαρ. Τρικούπη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άναψε, επί της ουσίας, το «πράσινο φως» προκειμένου τα αρμόδια κομματικά όργανα, με ορόσημο την επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή, να ορίσουν τον τελικό χρονικό και διαδικαστικό χάρτη.

Ετσι, μετά την επιστροφή της κ. Γεννηματά από τη ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα, θα δρομολογηθούν οι εργασίες της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος, αποτελούμενης από μέλη όλων των «στρατοπέδων». Η εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ θα τεθεί στην Κ.Ε., που θα συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου ή στις 3 Οκτωβρίου και αναμένεται να διαμορφώσει το χρονοδιάγραμμα.

Η χθεσινή παρέμβαση της κ. Γεννηματά εκτιμάται, μεταξύ άλλων, πως αποτύπωσε και την πρόθεσή της να μη δημιουργηθεί νέο κύμα ενδογενούς «καχυποψίας» περί τακτικής καθυστερήσεων από την πλευρά της ηγεσίας. Κλίμα που υφίσταται στο παρασκήνιο εδώ και μήνες και αναδείχθηκε εκ νέου μέσα στην εβδομάδα με την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ζητώντας οι κάλπες να στηθούν στις 14 Νοεμβρίου.

Η κ. Γεννηματά επέλεξε έτσι να στείλει ένα καθαρό μήνυμα προς την αντίθετη κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας παράλληλα εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό.

Ως προς τον χρόνο της κάλπης, πάντως, τα σενάρια που διακινούνταν χθες για εκλογές εντός Οκτωβρίου μοιάζουν μάλλον ανεδαφικά για όσους γνωρίζουν καλά τα εσωκομματικά δεδομένα, μια και τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που τίθενται θεωρείται πρακτικώς αδύνατον να διευθετηθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, τα μέσα Νοεμβρίου αποτελούν το εγγύτερο χρονικό ορόσημο, με την πανδημία να συνιστά πάντα, σε άτυπο επίπεδο, τον άγνωστο παράγοντα της εξίσωσης.

Τέλος, ένα άλλο ζήτημα που έχει συζητηθεί είναι και το ενδεχόμενο να τεθούν οι εκλογές υπό την «εποπτεία» κάποιου εξωκομματικού παράγοντα, όπως το 2017 με τον Νίκο Αλιβιζάτο, στον νεοσύστατο τότε φορέα της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται, ωστόσο, για σενάριο που πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί, καθώς όπως αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη, η παράταξη διαθέτει πλέον τη δομή και τον καταστατικό χάρτη για να διαχειριστεί αυτοτελώς την εκλογική διαδικασία.

Πηγή:https://www.kathimerini.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ