Θα χάνουν το μισθό τους οι αντιεμβολιαστές ιερείς

Petite Perle 300×250

Ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών και της τιμωρίας κληρικών που προχωρούν σε αντίθετες συστάσεις προς τους πιστούς, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος, απαιτεί από τους Συνοδικούς να δώσουν εντολή για υλοποίηση της απόφασης από όλους τους κληρικούς, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν συγκεκριμένες τιμωρίες.


Σε περίπτωση Συνοδικών που παραβιάζουν τη συμφωνία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εισηγείται την αποβολή τους από τη Σύνοδο και στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσο χρονικό διάστημα αποφασιστεί. Προειδοποίησε δε, πως αν κληρικοί φωνασκούν και καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, τότε θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος και η Αρχιεπισκοπή δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους ιερείς και να στηρίξει κάποιες μητροπόλεις, καθώς θα κλείσουν και τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η Εκκλησία.

Όποιος ιερέας δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της Συνόδου, δεν θα έρχεται ο μισθός να τον βρίσκει στο τέλος του μηνός, θα χάνει το "μισθουδάκι" του, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή.

Πηγή:https://www.protothema.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ