ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Ο δυσκολότερη στιγμή και το μεγαλύτερό του λάθος

Petite Perle 300×250

Για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στη διετία της διακυβέρνησής του και το ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή αυτής τη θητείας, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι συναισθηματικά πιο δύσκολη στιγμή ήταν οι πυρκαγιές. Διότι όπως είπε, βλέπεις αυτό το τείχος της φλόγας, ειδικά τα βράδια, και βρίσκεσαι σε μία θέση όπου δυσκολεύεσαι να κάνεις κάτι για να αντιμετωπίσεις αυτή την καταστροφή.
«Όμως πρέπει να σας πω ότι πια η διαχείριση των κρίσεων είναι μεταξύ των επιταγών των σύγχρονων κυβερνήσεων και πρέπει να βρίσκουμε έναν τρόπο να διαχειριζόμαστε κρίσεις αποτελεσματικά από τη μια. Κι από την άλλη, όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να σταματάμε το πολιτικό και μεταρρυθμιστικό μας έργο.
Κάθε κρίση μάς κάνει πιο δυνατούς. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Σε όλες τις κρίσεις ήμασταν ψύχραιμοι, αποτελεσματικοί, βλέπαμε την κατάσταση και όπου χρειάστηκε να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, τις πήραμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


"Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ως πρωθυπουργός"

«Νομίζω ότι δεν έχω διστάσει όταν θεωρώ ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ως πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ανέφερε:
«Είχα πει για την πανδημία ότι κάναμε λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν. Το ίδιο με τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό που ζητώ από τους συνεργάτες μου είναι αυτό που ζητώ από τον εαυτό μου. Να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι στάση ζωής. Και άλλα λάθη θα γίνουν. Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε, να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας και αν κάποιες πολιτικές δεν είναι εναρμονισμένες με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, να τις εντοπίζουμε. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις το σωστό στο οποίο πρέπει να επιμείνεις. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις λάθος και αυτό πρέπει να το διορθώσεις».

Πηγή:https://www.cnn.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ