«Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ ήρθε για να μείνει»

Petite Perle 300×250

Η αναφορά του πρωθυπουργού μετά από σχετική ερώτηση

«Οι πολιτικές δεν αλλάζουν, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ασφάλεια της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση που έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Συγκεκριμένα για την πρόσβαση των νέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, είπε  ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έμπαιναν όλα τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο και τόνισε ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι μέτρο το οποίο ήρθε για να μείνει ενώ υπενθύμισε πως «η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια και νομίζω ότι τα ίδια τα πανεπιστήμια αναγνώρισαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν εσφαλμένες επιλογές».

Για τη αστυνομία στα ΑΕΙ

« Θέλουμε μία αστυνομία φιλική στους πολίτες και σύμμαχό τους. Έχουμε πει πως τα ειδικά σώματα φύλαξης των πανεπιστημίων θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Θα χρειαστούμε χρόνο και τη βοήθεια των πρυτάνεων, όπως η ελεγχόμενη είσοδος. Εάν κάποιοι φαντασιώνονται επεισόδια βίας στα πανεπιστήμια θα ήθελα πραγματικά να τους αποθαρρύνω. Και σήμερα πάντως εάν χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία θα το κάνει», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή:https://www.cretalive.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ