Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμο νομοσχέδιο για τον τουρισμό

Petite Perle 300×250

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πορεία του τουρισμού φέτος και ερωτηθείς για το μέλλον δήλωσε ικανοποιημένος, τονίζοντας πως «κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού».Παράλληλα έκανε γνωστό πως «υπάρχει μάλιστα και έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο είχε καταρτίσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στο Κοινοβούλιο και λύνει μία σειρά από ζητήματα στον τουριστικό κλάδο, τόνισε ο πρωθυπουργός. 
 Αναλύτικά, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Κερδίσαμε, το κερδίζουμε το στοίχημα του τουρισμού. Είχαμε σχέδιο. Από το Ψηφιακό Πιστοποιητικό μέχρι την ξεκάθαρη επικοινωνία και σαφή πρωτόκολλα. Ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει». 
 «Νομίζω ότι αυτό που πετύχαμε στην πανδημία είναι ότι είχαμε περισσότερα εισοδήματα χωρίς την ίδια αύξηση των επισκεπτών. Υπάρχουν προορισμοί που φτάνουν στα απόλυτα όριά τους. Δεν θα διστάσουμε για κάποιους από αυτούς να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον πυρήνα του προϊόντος μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 


 «Πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο τον χειμερινό τουρισμό, τον τουρισμό που συνδέεται αμιγώς με επισκέψεις πολιτιστικές και να εκμεταλλευθούμε την ομορφιά της χώρας δώδεκα μήνες τον χρόνο. Αυτό για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα», κατέληξε. 
 Πηγή: ΑΜΠΕ 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ