Ηράκλειο: Μετακινήσεις με Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ μόνο με rapid test για τους ανεμβολίαστους

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ένα από τα πολλά μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, είναι και οι μετακινήσεις, οι οποίες προϋποθέτουν τη διενέργεια rapid test 48 ωρών.

Και όταν λέμε μετακινήσεις εννοούμε με πλοίο, με αεροπλάνο, με τρένο αλλά και με το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Δηλαδή για να πάρει ένας ανεμβολίαστος πολίτης το λεωφορείο από την Αστόρια για να πάει στο Γιόφυρο, το ίδιο και για να μεταβεί από το Ηράκλειο στις Μοίρες, ή στα Χανιά, πρέπει να έχει κάνει rapid test.

Αυτό όμως που δεν αναφέρει το ΦΕΚ, είναι το ποιος θα κάνει τους ελέγχους έξω από τα λεωφορεία.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο οποίος χαρακτήρισε “πρακτικά αδύνατη” την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

“Εμείς ως αστικό ΚΤΕΛ δε μπορούμε να κάνουμε τον χωροφύλακα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους, ούτε έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε ταυτότητες από τους επιβάτες.”

Ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι το θέμα απασχολεί τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα επισκεφθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για διευκρινίσεις.

Πηγή: ekriti.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...