Μεταγραφές Λύκειο Γαζίου: Σε δύσκολη θέση γονείς, μαθητές, διευθυντές και Δήμος εξαιτίας των ορίων

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ένα παλιό πρόβλημα που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο  Γάζι  εμφανίστηκε ξανά  στην περιοχή και αυτή τη φορά, αφορά τη φοίτηση στο Λύκειο.

Πολλοί μαθητές που διαμένουν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, δηλαδή στα διοικητικά όρια του δήμου Μαλεβιζίου, σύμφωνα με τα «σχολικά όρια»,   τη χωροταξική δηλαδή  κατανομή της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  υποχρεούνται  να φοιτήσουν στο 7ο Λύκειο.  

Η παραδοξότητα αυτή έχει τονιστεί επανειλημμένα όμως δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει διόρθωση σε αυτό το σοβαρό λάθος.

Μάλιστα ο  αστερίσκος της εναλλακτικής φοίτησης στο Λύκειο Γαζίου για πλειάδα οδών της περιοχής έγινε τελεία για έναν συγκεκριμένο δρόμο, που δεν έχει και παιδιά.

Αποτέλεσμα αυτή της ταλαιπωρίας,  παρά τις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη με τη δημοτική Αρχή και προσωπικά το δήμαρχο Μαλεβιζίου με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι οι δικαιολογημένες  αντιδράσεις των γονέων.

 Το θέμα δεν αφορά ένα και δύο παιδιά.

Οι πρώτες αιτήσεις του περασμένου καλοκαιριού για μεταγραφή από το 7ο Λύκειο ή άλλα σχολεία και λόγω μετοίκησης  στο Λύκειο Γαζίου  σύμφωνα με  πληροφορίες αριθμούσαν 40!

Αιτήσεις από οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή και θα αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους, σε μια άλλη περιοχή με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται.

Το κόστος δεν είναι μόνο οικονομικό ή χρόνου.

Επιπλέον είναι και το ψυχολογικό των παιδιών που από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού έχουν πορευτεί μαζί και στην εφηβεία αναγκάζονται να χωριστούν.

Το πρόβλημα είναι πολύ- επίπεδο και σχετίζεται και με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει τα σχολεία σε αυτή τη φάση.

Λίγο πριν τον αγιασμό στο Λύκειο Γαζίου  σήμερα, στο γραφείο του διευθυντή  υπήρξαν  εκ νέου διαμαρτυρίες  γονέων( αυτός ήταν και ο λόγος που καθυστέρησε κατά μισή ώρα ο αγιασμός).

 Ο Δήμαρχος ήταν εκεί  και είχε άλλη μια επικοινωνία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όλοι προσπαθούν να βρουν λύση εδώ και αρκετούς μήνες και ήδη  έχουν γίνει δεκτά αιτήματα, ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Η οριστική λύση ωστόσο θα έρθει με την αλλαγή των χωροταξικών ορίων που πότε κάνει πρόβλημα στους μαθητές του Γυμνασίου και πότε στους Λυκείου.

Το περασμένο έτος αντίστοιχη ιστορία είχε γίνει με τους μαθητές της έκτης δημοτικού που θα πήγαιναν στην Α' Γυμνασίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει ευρεία σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς για να μπει επίσημα ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό, που τους κάνει όλους άνω κάτω και κυρίως τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ