Έγινε η συγκρότηση των κατηγοριών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων

Στην οριστική συγκρότηση των κατηγορίων προχώρησε η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ, έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην ανακοίνωση έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων, με πρώτο που μπαίνει σε αγωνιστική δράση να είναι αυτό της Α1 ΕΠΣΗ το Σαββατοκύριακο 25-26/9.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ δια του προέδρου κ. Γιώργου-Πλούταρχου Κουτεντάκη και των μελών κ.κ. Γιώργου Φανουράκη και Μανόλη Μαθιουδάκη, προχωρώντας στην οριστική συγκρότηση των κατηγοριών και την έναρξη-δομή-διεξαγωγή των πρωταθλημάτων περιόδου 2021-2022.

Κατόπιν προχώρησε στις εισηγήσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και ομόφωνα αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Α1 ΕΠΣΗ 2021-2022: Έναρξη πρωταθλήματος 25-26 Σεπτεμβρίου

Συμμετέχουν 16 ομάδες:

ΑΕ ΚΑΤΣΑΜΠΑ
ΑΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ
ΒΟΝΗ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
ΔΑΜΑΣΤΑ
ΑΣΙΤΕΣ
ΕΓΟΗ
ΔΕΙΛΙΝΑ
ΟΦ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ
ΜΟΙΡΕΣ
ΤΡΙΤΩΝΙΑ
ΜΙΝΩΙΚΗ
ΠΑΝΟΜ
ΡΩΜΑΝΟΣ

Α2 ΕΠΣΗ: Έναρξη πρωταθλήματος 2-3 Οκτωβρίου

Συμμετέχουν 21 ομάδες που χωρίζονται σε δύο ομίλους, στον 1ο Όμιλο 11 ομάδες και στον 2ο όμιλο 10 ομάδες. Ο διαχωρισμός είναι ο εξής με βάση το περσινό πρωτάθλημα:

1ος Όμιλος
ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
ΛΙΝΤΟ
ΓΙΟΥΧΤΑΣ 2010
ΜΟΧΟΣ
ΚΟΥΝΑΒΟΙ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ
ΓΟΥΒΕΣ
ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
ΔΩΡΙΕΑΣ
ΠΗΓΑΣΟΣ

2ος Όμιλος
ΑΕΤΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΟΦΑΜ
ΑΣΗΜΙ
ΦΑΙΣΤΟΣ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΡΟΥΒΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΥΛΙΣΟΣ
ΠΑΛΙΑΝΗ
ΑΟ ΚΑΜΙΝΙΩΝ

Το πρωτάθλημα θα έχει κανονική διάρκεια με Play Off και Play Out για κάθε όμιλο για άνοδο και υποβιβασμό (ένας ανεβαίνει και ένας πέφτει από κάθε όμιλο). Πιο συγκεκριμένα:

1ος Όμιλος
Κανονική διάρκεια 22 αγωνιστικών. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας οι πρώτες 6 ομάδες της βαθμολογίας (θέσεις 1-6) θα παίξουν Play Off για την άνοδο μίας ομάδας στην Α1 Κατηγορία και οι πέντε ομάδες στις θέσεις 7-11 θα παίξουν Play Out για τον υποβιβασμό μίας ομάδας στην Β’ Κατηγορία.
Τα Play Off θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) με διάρκεια 10 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο πρώτος της βαθμολογίας αναδεικνύεται πρωταθλητής και ανεβαίνει στην Α1 Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος, κανονική διάρκεια με Play Off 32 αγωνιστικές.
Τα Play Out θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια  (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) με διάρκεια 10 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια με Play Out) είναι 32 αγωνιστικές.

2ος Όμιλος
Κανονική διάρκεια 18 αγωνιστικών. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας οι πρώτες 5 ομάδες της βαθμολογίας (θέσεις 1-5) θα παίξουν Play Off για την άνοδο μίας ομάδας στην Α1 Κατηγορία και οι πέντε ομάδες στις θέσεις 6-10 θα παίξουν Play Out για τον υποβιβασμό μίας ομάδας στην Β’ Κατηγορία.
Τα Play Off θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) με διάρκεια 10 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο πρώτος της βαθμολογίας αναδεικνύεται πρωταθλητής και ανεβαίνει στην Α1 Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια με Play Off) είναι 28 αγωνιστικές.
Τα Play Out θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας)  με διάρκεια 10 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια με Play Out) είναι 28 αγωνιστικές.

Β’ ΕΠΣΗ: Έναρξη πρωταθλήματος 9-10 Οκτωβρίου

Συμμετέχουν 19 ομάδες που χωρίζονται σε δύο ομίλους, στον 1ο Όμιλο 10 ομάδες και στον 2ο όμιλο 9 ομάδες. Ο διαχωρισμός είναι ο εξής, με βάση το περσινό πρωτάθλημα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΔΙΑΣ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΟΞΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΠΙΔΙΤΟΥ
ΝΕΟΙ ΜΙΝΩΙΚΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ
ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ
ΓΑΡΙΠΑ
ΕΛΠΙΔΕΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΛΟΓΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
ΡΑΥΚΟΣ
ΔΑΦΝΕΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
ΚΑΝΑΡΙΑ
ΖΑΡΟΣ
ΓΟΡΤΥΣ
ΘΕΡΙΣΣΟΣ
ΝΕΟΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Το πρωτάθλημα θα έχει κανονική διάρκεια με Play Off και Play Out για κάθε όμιλο για άνοδο και υποβιβασμό (ένας ανεβαίνει και ένας πέφτει από κάθε όμιλο). Πιο συγκεκριμένα:

1ος Όμιλος
Κανονική διάρκεια 18 αγωνιστικών. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας οι πρώτες 5 ομάδες της βαθμολογίας (θέσεις 1-5) θα παίξουν Play Off για την άνοδο μίας ομάδας στην Α2 Κατηγορία και οι πέντε ομάδες στις θέσεις 6-10 θα παίξουν Play Out για τον υποβιβασμό μίας ομάδας στην Γ’ Κατηγορία.
Τα Play Off θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) με διάρκεια 10 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο πρώτος της βαθμολογίας αναδεικνύεται πρωταθλητής και ανεβαίνει στην Α2 Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια με Play Off) είναι 28 αγωνιστικές.
Τα Play Out θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) με διάρκεια 10 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Γ’ Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια με Play Out) είναι 28 αγωνιστικές.

2ος Όμιλος
Κανονική διάρκεια 18 αγωνιστικών. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας οι πρώτες 5 ομάδες της βαθμολογίας (θέσεις 1-5) θα παίξουν Play Off για την άνοδο μίας ομάδας στην Α1 Κατηγορία και οι τέσσερις ομάδες στις θέσεις 6-9 θα παίξουν Play Out για τον υποβιβασμό μίας ομάδας στην Β’ Κατηγορία.
Τα Play Off θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) με διάρκεια 10 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο πρώτος της βαθμολογίας αναδεικνύεται πρωταθλητής και ανεβαίνει στην Α2 Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια με Play Off) είναι 28 αγωνιστικές.
Τα Play Out θα είναι μίνι πρωτάθλημα με διπλά παιχνίδια (νέα κλήρωση, παίζουν όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) με διάρκεια 6 αγωνιστικών. Οι ομάδες συνεχίζουν με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Γ’ Κατηγορία. Σύνολο διάρκειας πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια με Play Out) είναι 24 αγωνιστικές.


Γ’ ΕΠΣΗ: Έναρξη πρωταθλήματος 16-17 Οκτωβρίου.
Θα ανέλθουν δύο ομάδες στην Β’ Κατηγορία. Η οριστική συγκρότηση του πρωταθλήματος της Γ’ Κατηγορίας και ο τρόπος διεξαγωγής θα αποφασιστεί μετά το τέλος των συμμετοχών. Καταληκτική προθεσμία για τις συμμετοχές είναι στις 8 Οκτωβρίου και ημερομηνία κλήρωσης στις 11 Οκτωβρίου.

Related Articles