Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

Διεκόπη η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου – Αλλαγή κατηγορητηρίου ζήτησε ο Κεχαγιόγλου – Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας 

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η 35χρονη Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά από πρόταση του εισαγγελέα καθώς η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί. 

Σήμερα, η Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ' όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά. «Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε κατά τη διάρκεια της δίκης μετατροπή του κατηγορητηρίου.

iwanna_diki_vitrioli3

Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο δικαστήριο η 36χρονη ομολογεί την πράξη της πλην όμως ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

iwanna_diki_vitrioli

Ακόμη ο κ.Κεχαγιόγλου τόνισε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Μάλιστα ο συνήγορός της κατηγορουμένης εξέφρασε την προσωπική του συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως.

Κεχαγιόγλου: «Εκφράζω τη συμπάθεια μου στην Ιωάννα αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον»

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παρευρεθεί στην έναρξη της συνεδρίασης, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καράμπελα, τον κ. Βαμβουνάκη κι εμένα. Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Άποψη της υπερασπίσεως είναι ότι είναι απολύτως νομικά λανθασμένη η κατηγορία που αντιμετωπίζει. Αυτό που ζητάμε είναι από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι απόφαση νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Κεχαγιόγλου και συνέχισε για την κουβέντα που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου:

«Ζήτησα να μιλήσω στο θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση, σε σχέση με την τραγική περιπέτεια που ζει. Η συμπάθειά μου δε σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Είναι ομολογημένη υπόθεση ως προς τα πραγματικά περισταικά. Δέχεται ότι είναι δράστιδα της επιθέσεως, υπάρχει διαφωνία ως προς τον χαρακτηρισμό».

«Μου απάντησε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτό που της είπα. Ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση από τον ρόλο μου ως υπερασπιστής. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και τη θαυμάζω για την ψυχική αντοχή της κοπέλας, όμως δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον. Θα κάνω το χρέος μου όπως έκανα πάντα», κατέληξε.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας τόνισε για την κατηγορούμενη: «Είχα προβλέψει ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο, ότι δεν θα αντικρύσει την Ιωάννα».

Ακόμη ο ίδιος ανέφερε πως η 36χρονη «απέδειξε για μία ακόμα φορά ποια είναι, δεν ηρθε καν για να είναι με σκυμμένο το κεφάλι».

Για το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας ο κ. Λύτρας είπε πως έχουν αποφανθεί ήδη και ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη και οι δικαστές με το βούλευμα τους για το ζήτημα.

Ο δεύτερος δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής χαρακτήρισε αναμενόμενη τη στάση της κατηγορούμενης ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε άλλη συνεδρίαση του ΜΟΔ.

Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας

Στο μεταξύ, οι εικόνες σήμερα το πρωί στο δικαστήριο συγκλόνισαν. Η γυναίκα που πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είδε την εικόνα της να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, εξαιτίας της αδιανόητης επίθεσης της Έφης Κακαραντζούλα, βρήκε το ψυχικό σθένος, να βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο και μόνο με την παρουσία της να δείξει σε όλους τι της συνέβη εκείνο το πρωινό της 20ής Μαΐου του 2020.

Η Ιωάννα φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, ενώ πίσω της βρισκόταν η μητέρα της.

Η Ιωάννα δεν είπε κάτι στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο δικαστήριο.

Μάλιστα όταν μπήκε στη δικαστική αίθουσα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα, ζητώντας της να να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς θα κάνει απλώς τη δουλειά του, ως υπερασπιστής της κατηγορουμένης.

Πηγή: protothema

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ