Ηράκλειο – Έργο ανάπλασης του κέντρου: Έρχονται μηδενικά τέλη για τις επιχειρήσεις

Petite Perle 300×250

Εξελίξεις αναφορικά με το έργο ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου, με την δημοτική αρχή να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει και να ελαφρύνει τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή που γίνονται τα έργα.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στους δρόμους όπου γίνονται τα έργα δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

«Είμαστε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, ώστε να μας δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους δρόμους και να προχωρήσουμε στην πλήρη απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη για όσο καιρό θα εκτελείται το έργο», ανέφερε η Αντιδήμαρχος.

Μάλιστα σύμφωνα την κα Καναβάκη, η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη θα ισχύσει αναδρομικά.

«Είμαστε ακόμα στη φάση που πρέπει να συλλέξουμε κάποια στοιχεία απαραίτητα για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης. Δυστυχώς απαιτούνται κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε η κα Καναβάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ακολουθήσει η ψήφιση της εισήγησης από την Οικονομική Επιτροπή από το δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια η απόφαση θα αποσταλεί στον ΔΕΔΔΗΕ και οι έμποροι και οι επιχειρήσεις θα δουν τα μηδενικά τέλη στους λογαριασμούς τους τους επόμενους μήνες.

Πηγή: creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ