Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Αθήνας – Ποιος είναι ο ληστής με το τατουάζ που αναζητούν οι Αρχές

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο ποιο άτομο αναζητούν για την ένοπλη ληστεία τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Με βάση το οπτικό υλικό που διαθέτουν οι αρχές έχουν συνθέσει το προφίλ των υπόπτων και εστιάζουν στον ληστή με το τατουάζ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί αναζητούν τον συγκεκριμένο άνδρα από τις 4 Αυγούστου. Πρόκειται για κατάδικο που δεν επέστρεψε από την άδειά του στις φυλακές Λάρισας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα –και ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν – ο συγκεκριμένος άντρας μπήκε στο μικροσκόπιο για τρεις ληστείες σε τράπεζες.

Οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός ότι δεν πήρε μέτρα προφύλαξης. Δεν φορούσε γάντια, δεν έκρυψε το πρόσωπό του, άφησε ακάλυπτο το τατουάζ, δεν πρόσεξε να μην πιάσει επιφάνειες.

Μία εξήγηση που δίνουν οι αστυνομικοί, είναι ότι η πολυετής κάθειρξη που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και οι δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, για οπλοκατοχή, ληστείες, κατοχή πυρομαχικών, τον έκαναν να αδιαφορεί για την καταγραφή των χαρακτηριστικών του.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο του αντάρτικου πόλης

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπό το φόβο οι ληστείες να σχετίζονται με το περίφημο επαναστατικό ταμείο.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ότι δεν είχε προκύψει από κάποια έρευνα των τελευταίων ετών ότι ο άντρας αυτός ανήκει σε κάποια ένοπλη ομάδα του αντάρτικου πόλης. Έτσι οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι δεν θεωρείται πιθανή η σύνδεση των ληστειών με την τρομοκρατία, αν και το σενάριο δεν έχει βγει τελείως από το κάδρο των ερευνών.

Πηγή: In.gr

Related Articles