Η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί από την Καγκελαρία – Ποιο το αποτύπωμά της στην Ελλάδα (video)

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Η εποχή της Άνγκελα Μέρκελ τελειώνει αφού οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στη Γερμανία στις 26 Σεπτεμβρίου. Για 16 χρόνια, όμως, η Γερμανίδα πολιτικός σημάδεψε τόσο πολύ αυτό το πόστο που στη Γερμανία πλέον κυκλοφορεί το ανέκδοτο εάν ένας άνδρας μπορεί να γίνει Καγκελάριος στη χώρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι χαμηλών τόνων και έκαναν λάθος όσοι την υποτίμησαν. Για παράδειγμα, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον οποίο διαδέχθηκε στην Καγκελαρία, είχε πει πως δεν θα έκανε πότε μαζί της κυβέρνηση.

Οι κυβερνήσεις που συμμετείχε

Δυο μήνες αργότερα όμως η Μέρκελ σχημάτιζε κυβέρνηση με το κόμμα του, το Σοσιαλδημοκρατικό, μέχρι το 2009. Η επόμενη κυβέρνηση ήταν με τους Φιλελεύθερους και μετά πάλι, μέχρι και σήμερα με τους Σοσιαλδημοκράτες. Στα 16 χρόνια της θητείας της διαχειρίστηκε μεγάλες κρίσεις όπως την οικονομική, το προσφυγικό αλλά και την πανδημία.

Ποιο το αποτύπωμά της στη γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική και πόσο επηρέασε την ελληνική πολιτική; Το αφιέρωμα της Deutsche Welle επιχειρεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...