Ιωνικός – Άρης 1-0: O Aοσμάν έδωσε τους τρείς βαθμούς της νίκης στην Νεάπολη

Petite Perle 300×250

Η πρώτη νίκη του Ιωνικού στη Super League 1 μετά τη σεζόν 2006/07 είναι γεγονός.

Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν 1-0 του Άρη στη Νεάπολη χάρη σε εκπληκτικό πλασέ του Αοσμάν στο 86ο λεπτό, με τους Θεσσαλονικείς να μένουν στο -5 και την ομάδα του Δημήτρη Σπανού να ανεβαίνει στους τρεις βαθμούς.

Με 4-2-3-1 πορεύτηκαν τόσο ο Δημήτρης Σπανός, όσο και ο Άκης Μάντζιος.

Για τους γηπεδούχους, στο τέρμα έκατσε ο Χουτεσιώτης, με Μύγα, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνο στην άμυνα. Στον άξονα έπαιξαν οι Γκοτσούλιας και Ντάλσιο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τουράμ, βρέθηκαν οι Λένις, Αοσμάν και Καμπράλ.

Ιωνικός - Άρης: Οι καλύτερες φάσεις (vid) - Fosonline



Για τον Άρη, ο Ντένις υπερασπίστηκε την εστία, με Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Σάκιτς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας και τους Σάσα, Εντιαγέ να παίζουν στα χαφ.

Τριάδα πίσω από τον Καμαρά, οι Μαντσίνι, Μπερτόγλιο και Ιτούρμπε.

Η πρώτη επιθετική ενέργεια στο ματς ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Σάσα να σουτάρει μέσα από την περιοχή στο 4' και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει εύκολα.

Η επόμενη φάση άργησε αλλά σήκωσε από τα καθίσματα τους οπαδούς που βρέθηκαν στη Νεάπολη, καθώς ο Λένις σκόραρε με ωραίο σουτ στο 22' μετά από μπαλιά του Τουράμ. Ωστόσο, κατόπιν χρήσης VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τον Κολομβιανό να παίρνει… τσάμπα κίτρινη κάρτα επειδή έβγαλε τη φανέλα του.

Εν συνεχεία μάλιστα, ο εξτρέμ από τη Νότια Αμερική αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Super League 1 live, Ιωνικός-Άρης 0-0 (Α' ημίχρονο)

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Ιτούρμπε να έχει σουτ λίγο άουτ στο 43' και τον Σάσα να κάνει επικίνδυνο γύρισμα δύο λεπτά αργότερα, δίχως να βρει συμπαίκτη του.

Ο Άκης Μάντζιος αντιλήφθηκε ότι η ομάδα του χρειάζεται φρεσκάρισμα και μέχρι το 60' είχε κάνει τρεις αλλαγές, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούσαν να έχουν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία.

Ο Καμαρά είχε μία καλή ευκαιρία από κοντά στο 49' όμως απέτυχε να τη μετουσιώσει σε γκολ, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μύγας είχε απειλήσει την άμυνα του Άρη, με επικίνδυνη μπαλιά από τα δεξιά – που όμως δεν αξιοποίησε κάποιος συμπαίκτης του.

Ο Χαϊροβιτς ήταν ο επόμενος που απείλησε με κοντινή κεφαλιά στο 81', ωστόσο αυτό που συνέβη τρία λεπτά αργότερα ξεσήκωσε τη Νεάπολη. Μετά από προσπάθεια του Ντάλσιο, η μπάλα στρώθηκε στον Αοσμάν, που έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ντένις!

Ιωνικός-Άρης 1-0

Ο χρόνος που απέμενε στους φιλοξενούμενους ήταν ελάχιστος, με το 1-0 να μην αλλάζει και τον Άρη να μένει δίχως γκολ και δίχως νίκη, μετά από δύο αγωνιστικές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ