Κρήτη: Συγκλονίζει η 18χρονη που δέχθηκε επίθεση με χημικό υγρό – «Η όρασή μου είναι μισή»

Petite Perle 300×250

Συγκλονίζει η 18χρονη Στέλλα, η οποία δέχθηκε επίθεση με χημικό υγρό στην περιοχή Μαύρος Μώλος στο Καστέλι στα Χανιά.

Το κορίτσι γυρνούσε σπίτι του όταν ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά της ένας άνδρας και οι στιγμές που περιγράφει συγκλονίζουν. Πρόκειται μια ακόμα επίθεση με χημικό υγρό στην Ελλάδα.

Η όρασή μου είναι μισή»

«Εγώ περπατούσα, ήμουν μόνη μου, ήμουν στο πεζοδρόμιο και πέρασα από το σπίτι αυτουνού και αυτός με ψέκασε, δεν ξέρω με τι με ψέκασε. Φώναζα, πονούσα, πήγα στη μέση του δρόμου γιατί έχανα τις αισθήσεις μου δηλαδή και δεν ήξερα που πήγαινα. Μετά αυτός ξαναβγαίνει προς το δρόμο και κοιτάει σιγά σιγά για να μην τον δω εγώ».

Ο δράστης εξαφανίζεται στο σκοτάδι και η κοπέλα αρχίζει να φωνάζει καθώς έχει αφόρητους πόνους στα μάτια και διαπιστώνει πως χάνει την όρασή της.

Προλαβαίνει να ειδοποιήσει τη μητέρα της, ενώ περαστικοί καλούν την αστυνομία και η κοπέλα μεταφέρεται στο κέντρο υγείας και από εκεί στα Χανιά και στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με ειδική θεραπεία το πρόβλημα στα μάτια της.

«Η όρασή μου είναι μισή. Από εκεί που τα μάτια μου ήταν καλά, ούτε γυαλιά, ούτε φακοί, τίποτα, τώρα έχω θέμα με την όραση, δεν ξέρω για πόσο καιρό θα είναι, δεν έχω ιδέα» ξεσπά η 18χρονη.

«Να τιμωρηθεί γι' αυτό που έκανε»

Ο δράστης βρέθηκε και πρόκειται για έναν 56χρονο που ομολογεί την πράξη του, λέει πως χρησιμοποίησε για την επίθεση αποσμητικό χώρου και διαπιστώνεται πως είναι ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και με εντολή εισαγγελέα μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική.

«Τι ζητάω γι αυτόν; Να μην το ξανακάνει αυτό το πράγμα, να τιμωρηθεί γι' αυτό που έκανε, γιατί άμα μείνει έξω, άμα δεν τιμωρηθεί μπορεί να το κάνει και σε άλλα άτομα. Για ποιο λόγο δηλαδή να γίνει αυτό;» τονίζει η 18χρονη.

Η όραση της 18χρονης έχει επανέλθει στο μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο εξακολουθεί να παρακολουθείται από γιατρούς.

Πηγή: in.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ