Άδωνις Γεωργιάδης – «Παράθυρο» για νέες παρεμβάσεις στην τιμή του ρεύματος

Petite Perle 300×250

Νέα μέτρα για την ακρίβεια στο ρεύμα ακόμα και το 2022 προανήγγειλε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης έχουν χρονικό ορίζοντα το τέλος του έτους γιατί τότε τελειώνει οικονομικά το έτος όπως τόνισε ο υπουργός ανάπτυξης, ενώ Σημείωσε πως η Ελλάδα διεκδικεί Ευρωπαϊκό πακέτο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το ρεύμα. "Διεκδικούμε πακέτα από την Ευρώπη για να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά μας και τις επιχειρήσεις".

Μετά το ρεκόρ στην τιμή του ρεύματος πριν από ελάχιστες ημέρες στα 175 ευρώ ανά μεγαβατώρα σήμερα έχει μειωθεί στα 132 ευρώ. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα συνεχιστούν οι τεράστιες αυξομειώσεις στο ρεύμα διεθνώς. Αυτός είναι και ο λόγος που ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου στη Σύνοδο του EUMED 09, ζήτησαν την παρέμβαση της ίδιας της ευρωπαϊκής ένωσης για το θέμα της ακρίβειας στο ρεύμα, αλλά την ίδια ώρα μιλούν για κίνδυνο ενεργειακής κρίσης σε όλη την Ευρώπη, λόγω του βάρους χειμώνα που έρχεται.

Για το θέμα κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το δίκτυο bloomberg από τον ενεργειακό αναλυτή Dermot Nolan:

"Μάλλον οι υψηλές τιμές θα κρατήσουν καιρό ακόμα. Η αίσθησή μου είναι ότι θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η αίσθησή μου είναι ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε λογικά υψηλά επίπεδα, όχι στα υψηλά επίπεδα που είδαμε τις τελευταίες μέρες."

Μάλιστα αναλυτές από το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων μιλούν ακόμα και για κίνδυνο μπλακ-άουτ που θα αγγίξει κυρίως τις επιχειρήσεις και κατ΄ επέκταση θα πλήξει την ανάπτυξη της Ευρώπης και σε δεύτερο βαθμό θα επηρεάσει και τα νοικοκυριά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ