Η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική- Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους

Petite Perle 300×250

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι κλείνονται ραντεβού για την τρίτη δόση και ήδη έχουν εμβολιαστεί γύρω στις 10.000 άτομα. Επανέλαβε δε ότι αύριο Δευτέρα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τα επόμενα βήματα.

Όπως εξήγησε, θα αφορά άτομα με ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο και πάνω και θα έχουμε «και ανακοινώσεις για τους υγειονομικούς και για κάποιες άλλες κατηγορίες συγκεκριμένες». Σύμφωνα με ό,τι ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, «εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους που είναι σύντομο το χρονικό διάστημα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι από 6-8 μήνες αλλά θα υπάρξουν διευκρινίσεις».

Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου;

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας της τρίτης δόσης του εμβολίου, ο Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Η τρίτη δόση είναι με σύσταση της Εθνικής Επιτροπής του Εμβολιασμού, δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρας της ΕΕ. Αυτό αν αλλάξει στην πορεία θα το δούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει».

Πηγή: cnn

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ