Περιβαλλοντικά εγκλήματα χωρίς τέλος στην Κρήτη – Ακόμα ένας πυροβολισμός αρπακτικού!

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Το αποτρόπαιο περιστατικό αποκαλύφθηκε από μαθητές!

Λίγες ημέρες μετά τους πυροβολισμούς του Σπιτζαετού και του Μαυροπετρίτη, εμφανίζεται τρίτη περίπτωση αρπακτικού που δέχεται σφαίρα στην Κρήτη, μιας γερακίνας (Buteo Buteo).

Αυτή την φορά συνέβη στην Νεάπολη (Ν. Λασιθίου) και την βρήκαν οι μαθητές και ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Νεάπολης, οι οποίοι και μερίμνησαν για την περισυλλογή της, τιμώντας τους ιδίους.

Ο κ. Ψαρράς Δημήτρης, από την Οργάνωση “Φοίνιξ” Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: “παλιότερα οι περιπτώσεις πυροβολημένου αρπαχτικού στην Κρήτη ήταν πάρα πολύ χαμηλές, ενώ τώρα βλέπουμε 3 σοβαρές περιπτώσεις άνανδρης συμπεριφοράς, μέσα σε λίγες ημέρες.

Η συνήθης δικαιολογία των κυνηγών «μα δεν σημαίνει ότι όποιος έχει όπλο είναι και κυνηγός» δεν πείθει κανέναν πλέον, γιατί πρώτον πρόκειται για σκάγια και όχι σφαίρες και δεύτερον γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν ανά περιοχή ποιοι κυνηγοί εγκληματούν και σιωπούν, αλλά και γιατί η Γερακίνα γνωστή ως Λαγουδογέρακο είναι «ανταγωνιστής» του κυνηγιού.

γερακίνα

Ούτε η δικαιολογία «την Θηροφυλακή την πληρώνουμε εμείς» είναι λόγος συγχώρεσης.

Η ηθική αυτουργία είναι της Πολιτείας που πεισματικά αρνείται να φτιάξει χωροταξικό πρωτογενή τομέα, με κατευθύνσεις την αειφορία της υπαίθρου αφήνοντας έτσι κενά για τέτοιες δράσεις.
Υπάρχουν ευρωπαϊκές νομοθεσίες και παραδείγματα διαχειριστικών σχεδίων, των όποιων η εφαρμογή μηδενίζουν τις περιπτώσεις, όπου η κάθε ομάδα η επαγγελματική κατηγορία πολιτών της υπαίθρου θεωρεί εχθρό την άλλη.

“Αυτά είναι για φωτισμένες κοινωνίες”.

Πηγή: cretalive

Related Articles