Τσίπρας – ΔΕΘ: «Αν θέλει να κάνει εκλογές ας τις προκηρύξει»

Petite Perle 300×250

Στα πολιτικά ζήτημα της επικαιρότητας, στο φόντο της φημολογίας περί εκλογών ακόμη και στο α' εξάμηνο του 2022, εστιάστηκε το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι δεν θα ασκήσει την αντιπολίτευση που άσκησε στο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας εκλογές, σημείωσε όμως ότι ο ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι εφόσον προκηρυχθούν, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να τις εξαγγείλει.


Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην στόχευση του για την δημιουργία πολυκομματικής προοδευτικής διακυβέρνησης ακόμη και στις επόμενες εκλογές τονίζοντας ότι προϋπόθεση είναι να "βγεί" πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παράλληλα τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε με τη χθεσινή ομιλία του είναι ρεαλιστικό να εφαρμοστεί και πλήρως κοστολογημένο.


Επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία τόσο για ανοχή σε ακροδεξιές πρακτικές όπως αυτές του βουλευτή Κ. Μπογδάνου αλλά και στην υπουργοποίηση του Θανάση Πλεύρη.


Για τις εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως το γεγονός ότι έχει αποφύγει να ζητήσει πρόωρες εκλογές δεν σχετίζεται με κάποιον φόβο απέναντι σε μία πιθανή ήττα, αλλά στην δέσμευση που έχει αναλάβει ώστε να μην ακολουθήσει την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό "αν θέλει να κάνει εκλογές ας τις προκηρύξει. Ιδου η Ροδος ιδου και το πήδημα". Αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός "ψάχνει να βρει συμμέτοχο στην ευθύνη; " επισημαίνοντας πως αυτόν τον ρόλο δεν θα τον παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι "εμείς θα είμαστε έτοιμοι σε κάθε εκδοχή" για τον ενδεχόμενο μιας εκλογικής αναμέτρησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι "δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε από την 2η μέρα που ανέλαβε πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητά κάθε μέρα εκλογές, δεν θα το κάνω. Δεν είναι στην κουλτούρα μου να ασκώ μια τέτοιου είδους αντιπολίτευση".

Ήταν μάλιστα επικριτικός για το ύφος του Κ. Μητσοτάκη και την αναφορά του σε γαλοπούλες τα Χριστούγεννα κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ. Επισήμανε ότι αυτά είναι "κουτσαβακισμοί που μας θυμίζουν παιδιά η οπαδούς" εκτιμώντας ότι ενίοτε "αναδεικνύουν αδυναμία". Ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη "να είναι πιο φειδωλός" θυμίζοντας πως "κρύφθηκε προεκλογικά κι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια face to face τηλεμαχία".

Πηγή: news247

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ