Λαμπρινός – "Δε μας ενημέρωσαν!" για τα πλάνα του ΤΑΙΠΕΔ για το αεροδρόμιο

Petite Perle 300×250

Συνάντηση με τον Υπουργό και σύγκληση περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου, οι επόμενες ενέργειες

Οργή στο δήμο Ηρακλείου για την κίνηση της κυβέρνησης να αποφασίσει ερήμην του δήμου για την τύχη του το αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» κι ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε επαφή και είχαν αναπτύξει αγαστή συνεργασία. "Δεν περιμέναμε ότι θα προχωρούσαν σε οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς να μας ενημερώσουν. Δε μας ενημέρωσαν! Όφειλαν να μας ενημερώσουν!" – είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, φανερά ενοχλημένος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, σε μία πρώτη απόπειρα χάραξης γραμμής πλεύσης απέναντι στις εξελίξεις.

"Προδιεγράφησαν οι κινήσεις που θα ακολουθήσει ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους το Ηράκλειο και θα έλεγα και πέραν του Ηρακλείου περιοχές. Θα επιδιώξουμε μια συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να διαπιστώσουμε επιτέλους ποιες είναι οι προθέσεις τους. Γιατί μέχρι τώρα η τακτική που ακολουθείται, κατά την άποψή μας, από την κυβέρνηση δεν είναι σωστή.

Θα συγκαλέσουμε μια κοινή σύσκεψη του περιφερειακού και του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα εκθέσουμε όλα τα πεπραγμένα και ό,τι έχει προκύψει μέχρι σήμερα και θα καθορίσουμε, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, την περαιτέρω πορεία" – δήλωσε ο κ.Λαμπρινός.

Ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξή του για τις εξελίξεις καθώς όπως είπε "επειδή είχε υπάρξει μια συνεννόηση και ο δήμος Ηρακλείου είχε αποσπάσει τα εύσημα από την κυβέρνηση για το Ειδικό Χωρικό, δεν περιμέναμε ότι θα προχωρούσαν σε οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς να μας ενημερώσουν. Δε μας ενημέρωσαν! Όφειλαν να μας ενημερώσουν!"

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ