Πακέτο μέτρων για τους αγρότες εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ

Petite Perle 300×250

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εξήγγειλε μέτρα στήριξης για τον αγροτικό κόσμο.

Σειρά παρεμβάσεων για την Οικονομία εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ειδική αναφορά στους αγρότες.

«Και ειδικά για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, που στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα:

  • Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές.
  • Ρυθμίζουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές.
  • Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων.
  • Χορηγούμε ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος
  • Επιστρέφουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.

Φορολογικές ελαφρύνσεις

«Για το φορολογικό σύστημα, προχωρούμε στην αντιμετώπιση των πολιτών, όχι με βάση την ιδιότητά τους αλλά ανάλογα με τα εισοδήματά τους, δίκαια και προοδευτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο:

· Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Για μισθωτούς, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους. Για όλους, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται το εισόδημά τους. Χωρίς αυθαίρετες και άδικες διακρίσεις. Και μειώνουμε προοδευτικά το συντελεστή για εισοδήματα έως 65.000 ευρώ.

· Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος. »

Κατανέμουμε το 1/2 των αδειών ΑΠΕ σε ενεργειακές κοινότητες, νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες

«Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το για ποιους κυβερνά, από το σχέδιό του για την κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς καμία μέριμνα, ώστε τα έργα να έχουν εγχώρια προστιθέμενη αξία. Είναι επομένως αναγκαίο, πρώτα από όλα να ανασχεδιαστεί η κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου, ώστε να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή και να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή της κοινωνίας. Γι' αυτό και συνδέουμε την πράσινη μετάβαση με την ελληνική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Δίνουμε προτεραιότητα στην αποκέντρωση της παραγωγής, την τοπικότητα και φυσικά σε συμμετοχικές μορφές στις επενδύσεις και τη διαχείριση, όπως οι ενεργειακές κοινότητες.

Κεντρικός μας στόχος είναι το 50% ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας να προέρχεται από νοικοκυριά και ΜμΕ. Γι' αυτό και κατανέμουμε το 1/2 των αδειών ΑΠΕ σε ενεργειακές κοινότητες, σε αυτοκατανάλωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.»

Τί είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Χρειάζεται παρέμβαση για να μειωθεί το μεγάλο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και να στραφεί η παραγωγή σε πιο ανταγωνιστικά προϊόντα, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Συνέχισε λέγοντας ότι η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η επιδότηση στο ρεύμα και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης για όσους έχουν αυξημένη ανάγκη, όπως και οι παρεμβάσεις για την ρύθμιση των χρεών του αγροτικού κόσμου που επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφές, αντιμετωπίζουν σε σημαντικό βαθμό την ανάγκη βιωσιμότητας.

Πηγή: agrocapital

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ