Στον Εισαγγελέα 5 άτομα για τον σοβαρό τραυματισμό 6χρονου σε αγώνα καρτ

Για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν πριν από λίγο τέσσερα μέλη της διοργανώτριας αρχής των καρτ στην Πάτρα και ο οδηγός που φέρεται να τραυμάτισε το 6χρονο παιδί που παρακολουθούσε τους αγώνες το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο.

ην ίδια ώρα, διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στο Ρίο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παραμένει το 6χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που παρακολουθούσε αγώνες καρτ στο κέντρο της Πάτρας.

Τα επόμενα 24ωρα κρίνονται ως σοβαρά από τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, ωστόσο είναι απολύτως θετικό το γεγονός ότι η αξονική/μαγνητική τομογραφία δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφάλι.

«Το παιδί δεν είχε ανάσα»

Συγκλονίζει η περιγραφή του Βαγγέλη Δημητρόπουλου, διευθυντή οικογενειακής ιατρικής στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενός από τους ανθρώπους που έδωσαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες στον μικρό Φώτη, δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό του.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε πως είδε τον πατέρα του παιδιού να το μεταφέρει στα χέρια, λίγο αφού είχε χτυπηθεί από το καρτ. Τον είδε, είπε, «να τρέχει προς την πλατεία Γεωργίου και να ζητάει έναν γιατρό». Ο γιατρός σημείωσε πως το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δει αν το παιδί είχε ανάσα.

Όταν του έβαλαν το οξύμετρο, έδειξε πως ο μικρός είχε 65% οξυγόνο. Η καρδιά του, όμως, χτυπούσε δυνατά. «Δεν είχε ανάσα το παιδί» σημείωσε ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

Πηγή: cretalive

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ