ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ- Η άποψη του Γιάννη Λιονάκη

Petite Perle 300×250

Πολύ κουβέντα γίνεται για την τοποθέτηση με σαμαράκια στο δρόμο που έγινε το θανατηφόρο ατύχημα στο Πολύδροσο.

Κάτοικοι που μένουν στην περιοχή ζητούν επιτακτικά από το Δήμο Μαλεβιζίου να προβεί στην τοποθέτηση τους, πιστεύοντας πως θα δώσουν λύση στο πρόβλημα με τα μηχανάκια που έχουν κάνει το συγκεκριμένο δρόμο πίστα αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες.

Ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα καταθέτει τη δική του άποψη.

Δείτε την ανάρτηση του:

Με αφορμή το χθεσινό τραγικό περιστατικό στο Γάζι ήρθε πάλι στην επικαιρότητα η συζήτηση για τα σαμαράκια(μειωτήρες ταχύτητας)τα λένε οι επιστήμονες, προκειμένου να έχουμε ανάσχεση ταχύτητας και άρση της επικινδυνότητας των δρόμων.

Θέλω, μια που μου ζητήθηκε η άποψη μου από πολλούς, να πω πως διαφωνώ κάθετα.

Το όριο εντός των πόλεων μας είναι τα 50 χλμ/ώ εκτός κι αν αλλιώς ορίζεται. Άρα είναι θέμα τήρησης των κανόνων και όχι να βάλουμε εμπόδια εκεί που θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτά.

Δεν μπορεί αντί να χαιρόμαστε κι να απολαμβάνουμε ένα νέο φαρδύ και με καλό αστικό εξοπλισμό δρόμο, να τον αναιρούμε επειδή δεν έχουμε την παιδεία που πρέπει ή τον έλεγχο που πρέπει .Και είναι κρίμα κάθε νέος και σωστός δρομος να γίνεται χώρος πάρκινγκ ή πίστα αγώνων .

Τα σαμαράκια χρειάζονται αλλού. Σχολεία, νοσοκομεία, χώροι ΑΜΕΑ κλπ.

Ας βάλουμε τους κανόνες και ας αφήσουμε τους καλούς δρόμους έτσι που τους φτιάξαμε..

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ