Οι απαντήσεις του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα για το Πολύδροσο – Τρεις μέρες διαμαρτύρονται οι κάτοικοι (video)

Petite Perle 300×250

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λίτσα Τσαντηράκη

Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου που βρέθηκε στο Πολύδροσο, στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους ο 17χρονος Ματθαίος και ο 21χρονος Έρντι έχει ξεχειλίσει.

Αναπάντητα είναι τα γιατί, όπως αναπάντητα θα μείνουν και τα αν…

  • Αν είχαν μπει τα σαμαράκια όπως είχε υποσχεθεί, χωρίς να γνωρίζει τις χρονοβόρες διαδικασίας η δημοτική Αρχή;
  • Αν δεν έτρεχε με τόση ταχύτητα;

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ δεκάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και φίλοι των δύο σκοτωμένων συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο σε νέα συγκέντρωση για την Τετάρτη.

Στο σημείο την Τετάρτη το πρωί βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης και Γρηγόρης Περυσινάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύδροσου, Σταύρος Λουλαδάκης.

Η κινητοποίηση δεν είχε τη δυναμική της προηγούμενης νύχτας.

Παρόλα αυτά οι ελάχιστοι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν ζήτησαν από τον Δήμαρχο να δώσει λύση στο πρόβλημά τους για να προλάβουμε όπως είπαν να μη θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά..

Ο κ. Μποκέας σε δηλώσεις του τόνισε  ότι «Καταθέσαμε μελέτη όσον αφορά τα σαμαράκια στον δρόμο. Έχει εγκριθεί η μελέτη σε χρόνο ρεκόρ και από εμάς και από την Αποκεντρωμένη και  δυστυχώς από το Υπουργείο Υποδομών, περιμένουμε να εκδοθεί το ΦΕΚ για να μπορούμε να το υλοποιήσουμε».

Και συνέχισε λέγοντας «Κάνω έκκληση στις αστυνομικές Αρχές να ενισχύσουν την περιοχή γιατί στα θέματα παραβατικότητας έχουμε μεγάλο πρόβλημα και ειδικά της οδικής ασφάλειας. Είναι μία περιοχή που αναπτύσσεται με άναρχη δόμηση. Θέλουμε αστυνόμευση για να βάλουμε τάξη στα χιλιάδες προβλήματα οδικής ασφάλειας που υπάρχουν στην περιοχή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μποκέα:

Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις και ενημερώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στα σχολεία.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύδροσου, Σταύρου Λολυλαδάκη, που από την πρώτη στιγμή ζει αυτό το δράμα. Ο ίδιος γνώριζε τα δύο παιδιά και τις οικογένειές τους.

«Φτάσαμε εκεί που δεν θέλαμε να φτάσουμε. Ζητάμε περισσότερο αστυνόμευση και βοήθεια από τον Δήμο να τοποθετηθούν σαμαράκια όσο πιο γρήγορα γίνεται για να γλιτώσουμε ζωές. Επίσης πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά τα δικά μας να κατανοήσουν ότι η ταχύτητα και οι κόντρες δεν είναι λύση», τόνισε χαρακτηριστικά

Αξίζει να αναφερθεί  ότι το  προηγούμενο βράδυ οι κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο στο Πολύδροσο τονίζοντας ότι "Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το γνώριζαν όλοι ότι στο Πολύδροσο γίνονται κόντρες. Δεν έκαναν τίποτα. Ούτε ο Δήμος, ούτε η Αστυνομία. Ως εδώ! Δεν μπορούμε να θρηνήσουμε κι άλλα νέα παιδιά".

Παράλληλα ο κ. Λουλαδάκης στη χθεσινή συγκέντρωση μιλώντας στα παιδιά μίλησε για την οδική ασφάλεια και την ευθύνη που έχουν και οι ίδιοι οι οδηγοί τονίζοντας συγκεκριμένα: «Πρέπει όλοι μαζί να καταλάβουμε ότι αυτό που έγινε σήμερα να μην το ξαναζήσουμε… Δεν είναι λύση τα σαμαράκια και τα 30 χλμ. Πρέπει όλοι μαζί να το καταλάβετε. Τα 30 χιλιόμετρα πρέπει να τα βάλετε στο μυαλό σας… Σώστε τον εαυτό σας… Όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε…».

Τέλος, ο κ. Χαχλιούτης, κάτοικος της περιοχής δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου «Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, άπαντες. Ζητάμε να διαφοροποιηθεί ο δρόμος. Να μη θρηνήσουμε νέα παιδιά. Δεν προλάβαμε να σώσουμε τα προηγούμενα, ας σώσουμε τα επόμενα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ