Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα Covid στις φυλακές Αλικαρνασσού

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συναγερμός έχει σημάνει στις μεγάλες φυλακές της χώρας λόγω των κρούσματων κορωνοϊου, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τόσο στους ίδιους τους κρατούμενους όσο και στο προσωπικό του καταστήματος.

Κρατούμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας μέσα στις φυλακές ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εργαζόμενοι των φυλακών.

Στις φυλακές Αλικαρνασού στο Ηράκλειο, διαφαίνεται ήδη το σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της φυλακής αφού υπάλληλοι εναλλάσσονται σε καθεστώς καραντίνας λόγω επαφής τους με βεβαιωμένα κρούσματα, ενώ ένας σωφρονιστικός νοσεί.

Και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες λόγω της διασποράς σε μία κλειστή δομή.

Αρχικά, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σε κρατούμενους που είχαν έρθει με μεταγωγή από άλλες φυλακές και υποχρεωτικά ήταν σε προληπτική καραντίνα. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν Αλβανό και έναν Αλγερινό, οι οποίοι μετήχθησαν σε διαφορετικές φάσεις και έτσι μπήκαν σε διαφορετικά κελιά.

Ο νεαρός Αλβανός έχει έναν ακόμα συγκρατούμενο στο κελί, ενώ ο Αλγερινός μοιράζεται το κελί με άλλα δύο άτομα.

Όμως το όλο θέμα έχει και συνέχεια καθώς έγινε γνωστό ότι κρατούμενος και μάλιστα εμβολιασμένος που κυκλοφορούσε ελεύθερα στην πτέρυγα, διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ.

Το γεγονός ότι βγήκε θετικός, κινητοποίησε τον μηχανισμό της φυλακής. Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών
υπαλλήλων της φυλακής Αλικαρνασσού, Νίκος Φιλιππάκης τόνισε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ,  ότι με αφορμή το κρούσμα στον τελευταίο κρατούμενο, ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερα μέσα στην πτέρυγα, υποβλήθηκαν σε τεστ 150 συγκρατούμενοι του, εκ των οποίων οι 8 βγήκαν θετικοί.

«Οι εργαζόμενοι ανησυχούν τόσο για την υγεία τους αλλά και για το πώς θα λειτουργήσει η φυλακή δεδομένου ότι μιλάμε για μία κλειστή δομή. Πώς θα «περπατήσει» η όλη κατάσταση στο εξής. Ποιος πρέπει να ενεργήσει; Ο εισαγγελέας, το Υπουργείο, η διοίκηση;».

Ο κ. Φιλιππάκης μάλιστα, θέλοντας να καταδείξει την σοβαρότητα της κατάστασης, ανέφερε ότι μόλις
επέστρεψαν από καραντίνα τέσσερις υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με βεβαιωμένα κρούσματα (προσωπικό και κρατούμενους), ενώ την Παρασκευή τέθηκαν σε καραντίνα άλλοι δύο υπάλληλοι.

Δηλαδή σε κάποια φάση απουσίασαν ταυτόχρονα έξι υπάλληλοι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία της φυλακής και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες».

Να σημειωθεί ότι στις φυλακές Αλικαρνασσού βρίσκονται αυτή τη στιγμή 294 κρατούμενοι/

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...