ECORouTs – Τελική Συνάντηση των εταίρων της Πράξης στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Η Τελική Συνάντηση της Πράξης «Κοινές Δράσεις για τη δημιουργία πράσινων περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» με ακρωνύμιο ECORouTs, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/9/2021 στις 13:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, με αντικείμενο τον απολογισμό της υλοποίησης της, αλλά και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της. Η συνάντηση διοργανώνεται από τον Επικεφαλής Εταίρο Δήμο Ηρακλείου / Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, με συμμετέχοντες εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου και του υπόλοιπου εταιρικού σχήματος από τους Δήμους Χανίων, Πάφου (Κύπρος) και Αραδίππου (Κύπρος).

Η Πράξη ECOROUTS εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ–ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020» και μέχρι σήμερα, έχει υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις που αφορούν τις περιβαλλοντικά φιλικές αστικές μεταφορές, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πράσινης μετακίνησης σε όλες τις πόλεις υλοποίησης, στην Κρήτη και την Κύπρο. Στην Τελική Συνάντηση πρόκειται να συζητηθούν επίσης, οι καλές πρακτικές που υιοθετήθηκαν από όλους τους εταίρους στις πόλεις που συμμετείχαν στην Πράξη, (Ηράκλειο, Χανιά, Πάφο, Αραδίππου), οι διαδικασίες ολοκλήρωσης, η προοπτική βιωσιμότητας της Πράξης και η χρήση των παραδοτέων της.

Η πράξη ECORouTs υλοποιείται με κεντρικούς σκοπούς:

  • την ελάττωση των εκπομπών CO 2 και άλλων αερίων (ΝΟ 2 και SO 2 ) επιβλαβών τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το φυσικό περιβάλλον
  • την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, οι οποίοι προέρχονται από τις αστικές μεταφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Διευθύνουσα υπηρεσία: Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής

Αρμόδιο τμήμα: Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ