ΕΠΣΗ: Δόθηκαν οδηγίες προς τα σωματεία για το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣΗ έστειλε οδηγίες προς τα σωματεία για το υγεινομικό πρωτόκολλο για τη νέα χρονιά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Ενόψει της έναρξης των επίσημων διοργανώσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ και η Επιτροπή Πρωταθλήματος δίνουν τις παρακάτω οδηγίες προς τα σωματεία αναφορικά με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου τις οποίες οφείλουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα:

1) Μαζί με τα νέα δελτία αθλητικής ιδιότητες (λευκού χρώματος) και τις κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών, ο εκπρόσωπος του κάθε σωματείου ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τα πιστοποιητικά νόσησης των ποδοσφαιριστών. Για τους ενήλικους ποδοσφαιριστές (ηλικίας άνω των 18 ετών) που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο αρνητικό μοριακό PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

2) Δύναται στους αθλητές έως και 17 ετών εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

3) Επίσης ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πιστοποιητικά νόσησης των τριών διαπιστευμένων που θα βρίσκονται στον πάγκο κάθε ομάδας (προπονητής, βοηθός προπονητή, εκπρόσωπος). Αν δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

4) Ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή των αρνητικών test COVID-19 θα διενεργείται από τον διαιτητή του αγώνα σε συνεργασία με τον παρατηρητή αγώνα.

5) Όποιος δεν διαθέτει το απαραίτητο πιστοποιητικό ή αρνητικό test COVID-19 δεν έχει δικαίωμα εισόδου στην αθλητική εγκατάσταση και δεν μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα.

6) Επισημαίνεται ότι η είσοδος των ενήλικων φιλάθλων στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Η βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) στους ενήλικες δεν θα γίνεται αποδεκτή.

7) Αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 13 – 17ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους 12 ετών και κάτω, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθείτην ημέρα του αγώνα.

8) Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους ηλικίας 13 έως 17 ετών και τα παιδιά 12 ετών και κάτω που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται.

https://epsirak.gr/static/files/Ygeionomiko%20protokollo%202021.pdf

Related Articles