Ο καιρός στην Κρήτη: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Πέμπτη

Petite Perle 300×250

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες στο νησί

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό για σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς βοριάδες και τις βροχές.  

Πιο αναλυτικά, μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών να παρέτειναν το καλοκαίρι, ωστόσο από τα ξημερώματα άρχισε ραγδαία η μεταβολή του καιρού, αλλάζοντας το σκηνικό σε άκρως φθινοπωρινό, για τα επόμενα 24ωρα.

Έτσι από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, θα σχηματιστούν νεφώσεις και να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα βροχές, η ένταση της ψυχρής μάζας που κατέρχεται με το βόρειο ρεύμα, ενδεχομένως, πρόσκαιρα κατά τόπους να δώσει μια ένταση στα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται τα φαινόμενα να κορυφωθούν και στη συνέχεια να υποχωρούν από τις απογευματινές ώρες, όπου και θα επικρατήσουν νεφώσεις. Ενισχυμένοι, όμως, θα διατηρηθούν οι βοριάδες που θα πνέουν με ένταση έως 5 Μποφόρ στις Βόρειες περιοχές τις Κρήτης, ενώ στα νότια θα φτάνουν τα 6 και κατά τόπους τα 7 Μποφόρ.

«Αυτός ο πολύ ισχυρός άνεμος που θα επικρατήσει στο Αιγαίο θα έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει πολύ έντονο κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο, κάτι που φυσικά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κι αυτό γιατί βρισκόμαστε ακόμη σε τουριστική περίοδο», σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Κύριο χαρακτηριστικό της πρόσκαιρης αλλαγής του καιρού θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, ακόμη και στις παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς ενώ στην ενδοχώρα και τα ορεινά θα σημειωθούν τιμές ακόμη και κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν σε επίπεδα που θα είναι στους 24-26 βαθμούς για τις περισσότερες περιοχές, 26-28 στα νότια.

Ο καιρός την Παρασκευή

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή στις βόρειες περιοχές του νησιού, ενώ στις νότιες το καλοκαίρι παρατείνεται, ενώ θα διατηρούνται οι βοριάδες, που θα πνέουν πιο εξασθενημένοι στα ανατολικά.

«Η θερμοκρασία και πάλι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, αν και λίγο καλύτερα από αυτά της Πέμπτης, με τις ελάχιστες τιμές να παραμένουν κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου ακόμη και για τις αστικές και παράκτιες περιοχές, ενώ στην ενδοχώρα και τα ορεινά θα δούμε να είναι και κάτω από τους 13 βαθμούς», όπως είπε ο κ. Λέκκας.

Σε πιο φυσιολογικά επίπεδα επανέρχεται η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ