Θύμα απάτης Ηρακλειώτισσα για αγορά κουταβιού μέσω αγγελίας – Κύκλωμα της «έφαγε» 800 ευρώ

Petite Perle 300×250

Γεμάτο το διαδίκτυο με αγγελίες για παράνομες πωλήσεις ζώων

Θύμα κυκλώματος που εμπορεύεται τάχα κουτάβια ράτσας μπουλντογκ έπεσε μία Ηρακλειώτισα η οποία θέλησε να πραγματοποιήσει το όνειρο των μικρών παιδιών της και να τους αγοράσει ένα σκύλο.

Βρήκε την αγγελία σε μεγάλο site με αγγελίες και ξεκίνησε την επικοινωνία με τον πωλητή… δήθεν εκτροφέα. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο απατεώνας άρχιζε να ζητά κι άλλα ποσά τη μία για κλουβί , την άλλη για εμβόλια κτλ. Συνολικά του κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 800 ευρώ και κουτάβι δεν έλαβε ΠΟΤΕ!

Όπως φαίνεται άλλωστε και από τις συνομιλίες που έχει στη διάθεση του το cretapost, η γυναίκα ζητά από τον πωλητή να στείλει συγγενικό της πρόσωπο στην Αθήνα για να παραλάβει το κουταβάκι, κάτι που ο επιτήδειος δε δέχεται καθώς όπως της αναφέρει η παράδοση θα γίνει μόνο μέσω μεταφορικής εταιρίας με την οποία συνεργάζεται και την καθησυχάζει μέσω μηνυμάτων ότι όλα είναι υπό έλεγχο και σε λίγες μέρες τα παιδιά της θα έχουν στην αγκαλιά τους το σκυλάκι.
Όταν ο σκύλος δεν ερχόταν ποτέ στο Ηράκλειο του ζήτησε πίσω τα χρήματα της. Φυσικά και δεν της τα επέστρεψε ποτέ παρά τις εκκλήσεις και απειλές ότι θα του κάνει μήνυση.

2
1
4

Καταγγελία στην Υ.Α. Ηρακλείου

Η γυναίκα μη βλέποντας σκύλο αλλά και τα χρήματα της να πιστώνονται στον τραπεζικό της λογαριασμό πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου όπου έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έβαλε τα χρήματα για την αγορά του κουταβιού είναι «διαδικτυακός» και θα πρέπει να γίνουν κι άλλες καταγγελίες για να παρέμβει ευρωπαϊκός εισαγγελέας και να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός.

Μιλώντας στο cretapost, το θύμα τόνισε ότι οι αγγελίες στο ίντερνετ είναι πάρα πολλές και η ίδια ειδοποίησε αρκετές ιστοσελίδες για την εν λόγω απάτη, και οι υπεύθυνοι όπως δήλωσε στο cretapost τις κατέβασαν αμέσως. «Αυτό όμως δε θα τους σταματήσει. Θα βρουν τρόπο να ξαναβάλουν αγγελία στα σαιτ όπως και να δημιουργήσουν νέα ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλέφωνα όπως τους βρήκα κι εγώ και έπεσα θύμα τους».

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη μιλώντας στο cretapost τόνισε πως η Ομοσπονδία έχει δεχτεί εκατοντάδες καταγγελίες. «Πολλοί είναι εκείνοι που πέφτουν θύματα κυκλωμάτων που εμπορεύονται παράνομα ζώα συντροφιάς τόσο από Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό. Σε πολλές περιπτώσεις τα ζώα δεν φτάνουν ποτέ στους αγοραστές ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρόκειται για ζώα χωρίς να τους έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια, με πάρα πολλά προβλήματα υγείας. Είτε λόγω μη εμβολιασμού τους, είτε μυοσκελετικά. Τα περνάνε στην Ελλάδα μέσα σε φορτηγά. Μεταφέρουν διάφορα προϊόντα, πατάτες, λαχανικά και από κάτω έχουν τα κλουβιά με τα ζώα.

Ο νόμος πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να σταματήσει αυτό. Δικαίωμα πώλησης έχουν μόνο οι νόμιμοι εκτροφείς. Εκείνοι που έχουν την απαιτούμενοι άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Εμείς σαν Ομοσπονδία προτείναμε την απαγόρευση τέτοιων αγγελιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιντερνετ».

Η κ. Μπομπολάκη προτείνει στους πολίτες για μία ακόμη φορά να υιοθετήσουν ένα ζώο καθώς πολλά εκατομμύρια σκυλιά και γάτες βρίσκονται στο δρόμο και αναζητούν ένα σπίτι.
Αν όμως κάποιος ζητά «κάτι συγκεκριμένο» θα πρέπει να αναζητά την νόμιμη άδεια που οφείλει να έχει ο εκτροφέας, να το ελέγχει και στη συνέχεια να προχωρά στην αγορά του.

Αναφορικά με όσους πέφτουν θύματα τέτοιων επιτήδειων καλεί τους πολίτες να το καταγγέλλουν στην Ομοσπονδία. Τα μέλη της έχουν ήδη στη διάθεση τους μία μεγάλη λίστα με ονόματα ατόμων που έχουν ή προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με πρόφαση την αγορά ζώων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ