Αφήνει έργο και αποχωρεί ο Κώστας Αλεξανδράκης

Petite Perle 300×250

Από την προεδρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς

Μετά από 10 χρόνια προσφοράς (6 πρόεδρος – 4 αντιπρόεδρος) έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς, Κώστα Αλεξανδράκη.

Αφήνει πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη στον Σύλλογο και ελπίζει σύντομα η δέσμευση της δημοτικής Αρχής να
υλοποιηθεί και να αποκτήσει η Ροδιά ένα νέο λειτουργικό νηπιαγωγείο.

Αναλυτικά η επιστολή του:

"Η μεγαλύτερη πρόκληση να ηγείσαι ενός τέτοιου συνόλου πέρα από το να είσαι πηγή έμπνευσης, ακέραιος, αποτελεσματικός και άξιος εμπιστοσύνης έχει να κάνει κυρίως με την ενεργοποίηση των γονέων ως προς την συμμετοχή
τους.

Δυστυχώς είναι πάντα πιο εύκολα να κρίνεις και να σχολιάζεις, από το να λαμβάνεις μέρος στις δραστηριότητες του Συλλόγου. Τα σχολεία μας έχουν ένα δυναμικό της τάξεως των 100/110 μαθητών και στις συνελεύσεις ή ενημερώσεις του Συλλόγου έχουμε πλέον με πολύ προσπάθεια φτάσει στο να έχουμε συμμετοχή 30 με 40 γονέων.

Αυτοί οι γονείς αποφασίζουν πλειοψηφικά από τα πιο ανάλαφρα θέματα, π.χ. από την διοργάνωση μιας εκδρομής έως
τa πιο σοβαρά που υπάρχουν σε σχέση με κτιριακά προβλήματα συμπεριφορές μαθητών ή δασκάλων κτλ.

Ο Σύλλογος έχει την σημαντική αποστολή σε δυσλειτουργίες του σχολείου και παθογένειες που αναπόφευκτα έχει το δημόσιο να λειτουργεί ως αντίβαρο. Οι ίδιοι οι γονείς είναι συνήθως αδιάφοροι και πιστεύουν πως ο Σύλλογος υπάρχει για να διοργανώνει πάρτι και φυσικά δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης του.

Ο κάθε Σύλλογος έχει να αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά θέματα, πολλώ δε μάλλον λόγω της κρίσης και ένας
σωστός Σύλλογος οφείλει να στηρίζει όποιον γονέα απευθυνθεί σε αυτόν και να τον βοηθήσει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επί σειρά ετών έχει τον ρόλο του αρωγού για την σωστή λειτουργία των σχολείων, πάντα σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους διδασκόντων.

Έχοντας καταφέρει να έχει άριστες σχέσεις με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, όσο και με τους γονείς, βοηθώντας ηθικά και υλικά στην επίλυση των προβλημάτων της λειτουργίας των σχολείων μας αλλά και τον χώρο στέγασης των μαθητών.


Είναι δε τόσο ενεργός που η δράση του είναι γνωστή σε όλο το νομό Ηρακλείου.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς που τόσα χρόνια πορευθήκαμε στα εύκολα και στα δύσκολα.

Όλους τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς, τον Δήμο Μαλεβιζίου, την Περιφέρεια Κρήτης και ειδικά τον περιφερειάρχη μας κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τους Συλλόγους, τα Σωματεία του χωριού μου και όλες τις εταιρείες της Περιφέρειας
που είναι κοντά στην σχολική κοινότητα Ροδιάς.


Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αντώνιο Μιχελιδάκη, έναν άνθρωπο ευεργέτη για το χωριό της Ροδιάς.
Όλους που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν το Δ.Σ του Συλλόγου μας.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου, τον γιό μου Αντώνη, την κόρη μου Ζωή, και την γυναίκα μου Δέσποινα.

Υ.Γ. Το μέλλον αυτού του τόπου είναι τα παιδιά μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ