Ανοικτό «κλειστό» το νηπιαγωγείο στο Καβροχώρι μετά τα πέντε κρούσματα του κορωνοϊού

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Το τι συμβαίνει στο νηπιαγωγείο στο Καβροχώρι θα μπορούσε να είναι  μια μικρογραφία για το τι συμβαίνει σχεδόν με  όλα τα σχολεία της χώρας σε περίπτωση κρούσματος.

 Όπως ήδη έχει γράψει η  «Φωνή του Μαλεβιζίου», στο νηπιαγωγείο εμφανίστηκαν πέντε συνολικά  κρούσματα, τρία σε παιδιά ενώ νόσησαν τελικά και οι δύο νηπιαγωγοί.

Στο σχολείο φοιτούν συνολικά δεκαέξι  μαθητές.  

Το πρώτο νήπιο που δεν είχε πάει στο σχολείο την  περασμένη Παρασκευή  διαγνώστηκε με κορωνοϊό το Σάββατο.

 Τη Δευτέρα έγιναν τα τεστ και διαπιστώθηκε ότι είχε νοσήσει και η μια νηπιαγωγός, για την άλλη το τεστ βγήκε αρνητικό.

Την Τρίτη που το σχολείο ήταν κλειστό  μέχρι να γίνει η πρώτη αντικατάσταση,  η δεύτερη εκπαιδευτικός έκανε ξανά τεστ διότι είχε πυρετό και τελικά το δεύτερο τεστ έδειξε ότι ήταν θετική.

Την Τετάρτη οι γονείς κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι επειδή φοβήθηκαν να τα στείλουν στο σχολείο.

 Εκείνη την ημέρα στο σχολείο πήγε νέα νηπιαγωγός ως αντικαταστάτρια και έκανε μάθημα μόνο στο ένα νήπιο που πήγε στο νηπιαγωγείο, το οποίο στη συνέχεια διαγνώστηκε κι αυτό με κορωνοϊό.

Πέμπτη και Παρασκευή πήγαν από δυο μικρά παιδιά στο σχολείο τους.

Ενώ νόσησε ακόμα ένα παιδί.

Το νηπιαγωγείο δηλαδή επί της ουσίας είναι «κλειστό» λόγω της δικαιολογημένης αγωνίας των γονέων μετά τα πέντε κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο σχολείο.

Ενώ αναμένονται και οι επόμενες ημέρες για το πώς θα εξελιχθεί η διάδοση του ιού και αν  θα καταγραφούν και άλλα θετικά κρούσματα.

Για το θέμα αυτό η “Φωνή του Μαλεβιζίου” μίλησε με την αντιδήμαρχο Παιδείας Χρύσα – Λυρώνη , όπου και δόθηκαν οι περαιτέρω διευκρινήσεις κατόπιν της αναλυτικής ενημέρωσης που είχε και η ίδια.

Φωτογραφία αρχείου

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...