Δεν βλέπουν ενδιαφέρον στον Κολυβά – Τα παράπονα των κατοίκων στη δημοτική Αρχή

Petite Perle 300×250

Δίπλα στο Γάζι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο οικισμός του Κολυβά ο οποίος τα τελευταία χρόνια λόγω και της ύπαρξης του ΙΤΕ, αλλά και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου παρουσιάζει ραγδαία οικιστική και επιχειρηματική ανάπτυξη.


Από αυτή την πλευρά οι κάτοικοι δεν βλέπουν το ανάλογο ενδιαφέρον και από τη Δημοτική Αρχή, αφού θεωρούν ότι έχουν τεθεί στο περιθώριο, με έργα και παρεμβάσεις να θεωρούνται είδος πολυτελείας. Το πρώτο πρόβλημα που επί σειρά ετών δεν λύνεται είναι η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στον οικισμό, κάτι που θεωρούν από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής.

Μόνο υποσχέσεις εισπράττουν διαχρονικά, αλλά επί της ουσίας μηδέν. Όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος για να παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά τους και ετοιμάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνουν συγκεκριμένο οικόπεδο στο Δήμο Μαλεβιζίου για ενοικίαση για τη δημιουργία παιδικής χαράς.

Επίσης, ο παράλληλος δρόμος της Εθνικής οδού έχει πλέον αυξημένη κυκλοφορία και σε πολλά σημεία δε βάζει
δύο αυτοκίνητα με άμεσο κίνδυνο τρακαρίσματος.

Στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν γίνει παραχωρήσεις προς το
Δήμο τμημάτων ιδιοκτησιών που δεν έχουν ανοιχτεί, ενώ από την πλευρά της Εθνικής αν καθαριστούν τα κλαδιά
και ασφαλτοστρωθεί, μεγαλώνει κατά πολύ το εύρος του και θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα οχήματα.

Τέλος, δύο θέματα που θέτουν είναι η κατασκευή και ο ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίου της κεντρικής οδού Νικολάου Πλαστήρα μέχρι το ΙΤΕ, πριν την ανέγερση οικιών που θα το καθιστούν δύσκολο και η δημιουργία πεζογέφυρας πάνω από την Εθνική οδό που να συνδέει με ασφάλεια τον Κολυβά με το Γάζι.

Οι πολίτες του οικισμού ζητούν μέσω της "Φωνής Μαλεβιζίου" από τον Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα να επισκεφθεί
την περιοχή τους και να αποκτήσει μία προσωπική εικόνα, ώστε να κατανοήσει τα προβλήματα αλλά και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ