Ρωσία: Ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 έτη σε πέντε Μάρτυρες του Ιεχωβά επέβαλε δικαστήριο

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Δικαστήριο της πόλης Βόλγκογκραντ επέβαλε σε πέντε Μάρτυρες του Ιεχωβά ποινές κάθειρξής από 6 έως 6,5 έτη, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Και οι πέντε καταδικάστηκαν, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής, για συμμετοχή σε δραστηριότητες εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στους τρεις εκ των πέντε καταδικασθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χρηματοδότηση εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «οι γηραιότεροι» και «στην πραγματικότητα καθοδηγητές» της τοπικής θρησκευτικής οργάνωσης στρατολογούσαν άτομα, «προπαγάνδιζαν την υπεροχή» των ακολούθων «των Μαρτύρων του Ιεχωβά», διοργάνωναν συγκεντρώσεις, θρησκευτικές ομιλίες και λειτουργίες, ενώ ελάμβαναν από «Διευθυντικό Κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία», θρησκευτικά βιβλία «μεταξύ των οποίων και βιβλία «εξτρεμιστικού περιεχομένου» και ειδικά ερωτηματολόγια «για να δηλώνουν την άρνησή τους σε ιατρικές παρεμβάσεις».

Οι διώξεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά άρχισαν το 2017 όταν το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι πρόκειται για εξτρεμιστική οργάνωση. Έκτοτε εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά ασκούνται ποινικές διώξεις, ενώ διεξάγονται έρευνες στα σπίτια τους.

Πηγή: Novaya Gazeta

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...