Στα χέρια της Αστυνομίας ο απατεώνας που έταζε σε εστιάτορες… Σαουδάραβες σεΐχηδες για πελάτες

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Η δράση του εξαπλωνόταν σε όλη τη χώρα για μια δεκαετία, ωστόσο, η τελευταία απάτη που επιχείρησε να στήσει στον Κίσσαμο Χανίων με στόχο επιχειρηματίες, ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο 57χρονος εμφανιζόταν ως διοργανωτής συνεδρίων ή ως υπεύθυνος θαλαμηγού πλούσιων Αράβων – ο ίδιος «πλάσαρε» σε εστιάτορες ως πελάτες Σαουδάραβες… σεΐχηδες – και ζητούσε από τους επιχειρηματίες προσφορά για γεύματα για τους πελάτες του.

Στη συνέχεια, τους έλεγε πως οι πελάτες του είχαν προτίμηση σε συγκεκριμένο εμφιαλωμένο κρασί εισαγωγής και ζητούσε από τους εστιάτορες ένα ποσό των 300 ευρώ ως προκαταβολή, προκειμένου να τους το προμηθεύσει, κόστος το οποίο θα επιστρεφόταν αφού θα έμπαινε στο συνολικό κόστος του γεύματος.

Τους ζητούσε να καταθέσουν τα χρήματα μέσω εμβάσματος στα ΕΛΤΑ. Μόνο που εισέπραττε το ποσό και μετά εξαφανιζόταν. Με τον τρόπο αυτό, φέρεται να έχει διαπράξει περισσότερες από 50 απάτες με θύματα επιχειρηματίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τρεις ημεδαπούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου. Προσποιήθηκε τον καπετάνιο θαλαμηγού, η οποία θα προσέδενε στον λιμένα της Κισσάμου και, εν συνεχεία, οι επιβάτες της θα γευμάτιζαν στις επιχειρήσεις των παθόντων.

Για το σκοπό αυτό, τους υπέδειξε να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο, το οποίο θα τους επέστρεφε αργότερα, για την αγορά συγκεκριμένου κρασιού που ο ίδιος θα τους προμήθευε. Ένας από τους επιχειρηματίες υποψιάστηκε την απάτη και απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.Με τη συμβουλή των αστυνομικών της περιοχής, ο εστιάτορας ακολούθησε τις οδηγίες του 57χρονου και πήγε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ για να του στείλει το έμβασμα των 300 ευρώ που ζητούσε.

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι δράστης της παραπάνω απάτης είναι ο ημεδαπός, ο οποίος μετέβη σε ταχυδρομικό κατάστημα της περιοχής Βραχατίου Κορινθίας, επιχειρώντας να εισπράξει το ποσό που είχε καταβληθεί.

Κατόπιν ενημέρωσης από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου στο Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός κατά το χρόνο που παραλάμβανε την επιταγή από το ταχυδρομικό κατάστημα. Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από κοινού από τα Α.Τ. Κισσάμου και Βέλου-Βόχας, καθώς οι καταγγελίες αναμένεται να αυξηθούν μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Ήδη, πολλοί επιχειρηματίες από διάφορες περιοχές της χώρας επικοινωνούν με την ΕΛΑΣ, για να καταγγείλουν πως έπεσαν θύματα του 57χρονου.

Όπως αναφέρεται, επειδή σε βάρος του 57χρονου, εκτός από τις περίπου 50 υποθέσεις εξαπάτησης εστιατόρων, υπάρχουν και 12 καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία άλλων αδικημάτων, θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές της Κορινθίας, προκειμένου να ασχοληθεί συνολικά η Δικαιοσύνη με τα πεπραγμένα του.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...