Σαρηγιάννης: Πρέπει να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Petite Perle 300×250

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά μετά το άνοιγμα των σχολείων, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα έχει πλέον κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προέβλεψε πως τα παιδιατρικά νοσοκομεία θα πιεστούν και υπολογίζει πως στο άμεσο μέλλον το 40% των κρουσμάτων θα αφορά παιδιά που κινδυνεύουν ακόμα και με long COVID.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 38 παιδιά με κορωνοϊό και πλέον το 30% των κρουσμάτων αφορά ανήλικους. «Θα πιεστούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Έχουμε υπολογίσει ότι με την τάση που υπάρχει και παρά τα μέτρα στα σχολεία, είναι τόσο μολυσματική η Δέλτα που περιμένουμε το 44% των κρουσμάτων να είναι σε παιδιά προσχολικής ηλικίας», είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο OPEN.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η long COVID. Μπορεί να υπάρξει και στα παιδιά. Όταν αφήσει για μήνες προβλήματα αϋπνίας, συγκέντρωσης, εύκολη κόπωση, η αλήθεια είναι ότι για ένα παιδί σε φάση ανάπτυξης και διαβάσματος, το διαλύει», τόνισε.

Αναφορικά με την παρέλαση δήλωση ότι δεν θα την έβαζε σε προτεραιότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να ματαιωθεί.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ