Επίσημο: Όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα και σαμαράκια στην οδό Γεωργίου Μαρκατάτου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε ΦΕΚ η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Πολύδροσου

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες και τις άμεσες αποφάσεις αποφάσεις που ελήφθησαν ΟΜΌΦΩΝΑ από το Δήμο Μαλεβιζίου στις 9 Αυγούστου σε χρόνο-ρεκόρ, τη σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διά της αρμόδιας επιτροπής της είχαμε τη σχετική έκδοση του ΦΕΚ για τις ρυθμίσεις του δρόμου που έχασαν τη ζωή τους δύο νέα παιδιά.

Είχε προηγηθεί στα τέλη Ιουλίου η διαμαρτυρία των κατοίκων του Πολύδροσου που είχαμε αναδείξει τόσο από την εφημερίδα μας ΦΩΝΗ ΜΑΛΕΒΙΖΊΟΥ όσο και από την ηλεκτρονική μας σελίδα FONIMALEVIZIOU.GR

Πρόκειται για μία εξέλιξη θετική, που λύνει τα χέρια στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον εν λόγω δρόμο με την ευχή να μη θρηνήσουμε στο μέλλον άλλα θύματα.

Πρόκειται για το με αρ. 4436, τεύχος Β’ / 25.09.2021 ΦΕΚ, στο οποίο εντάσσονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που περιγράφηκαν στην ειδική τεχνική έκθεση και το αντίστοιχο σχεδιάγραμμα που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με συγκοινωνιολόγους. Οι ρυθμίσεις ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πέρασαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού προκειμένου να μπουν σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με το εν λόγω ΦΕΚ αποφασίζεται η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που καθορίστηκαν με την υπ’ αρ. 137/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαλεβιζίου, ως εξής:

1. Καθορισμός του μέγιστου ορίου ταχύτητας σε 30 χλμ/ώρα στην οδό Γεωργίου Μαρκατάτου στην περιοχή Πολύδροσο Αμμουδάρας Γαζίου. Για τον σκοπό αυτό να τοποθετηθεί κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση στις ενδεδειγμένες θέσεις.

2. Οριοθέτηση προτεραιότητας των οδών Α. Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως έναντι της οδού Γεωργίου Μαρκατάτου. Για τον σκοπό αυτό να τοποθετηθεί κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση σε συνδυασμό με οριζόντια διαγράμμιση επί του οδοστρώματος στις ενδεδειγμένες θέσεις.

3. Οριοθέτηση προτεραιότητας της οδού Γεωργίου Μαρκατάτου έναντι όλων των κάθετων σε αυτήν τοπικών οδών. Για τον σκοπό αυτό να τοποθετηθεί κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση σε συνδυασμό με οριζόντια διαγράμμιση επί του οδοστρώματος στις ενδεδειγμένες θέσεις.

4. Δημιουργία διαβάσεων πεζών επί της οδού Γεωργίου Μαρκατάτου στο ύψος της Λεωφ. Α. Παπανδρέου, στο ύψος της οδού Ραδαμάνθους, καθώς και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Γ. Μαρκατάτου (3 διαβάσεις). Για τον σκοπό αυτό να γίνει κατάλληλη διαγράμμιση του οδοστρώματος, τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης και τοποθέτηση συνοδευτικών ανακλαστήρων οδοστρώματος («μάτια γάτας»), στις γραμμές των διαβάσεων εγκάρσια προς την κυκλοφορία των οχημάτων εναλλάξ σε κάθε ρεύμα.

5. Τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων σε οδοστρώματα («σαμαράκια») στα κρίσιμα σημεία επί της οδού Γεωργίου Μαρκατάτου, ως μέσο μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της (7) σχετικής απόφασης. Για τον σκοπό αυτό να τοποθετηθεί κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση στις ενδεδειγμένες θέσεις.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...