Ανατροπή στη δίκη για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη

Petite Perle 300×250

Μάρτυρας διέψευσε την κατάθεση ενός από τους Βούλγαρους που δέχτηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας, με συνέπεια τον θάνατο του 28χρονου Τόσκο Μποτζατζίσκι

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δικάζονται 8 άτομα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία έκλεισε με την κατάθεση ενός συνταξιούχου άνδρα ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, καθώς βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην αγριότητα που επέδειξαν οι επιτιθέμενοι οπαδοί εις βάρος των θυμάτων ενώ περιέγραψε πως η λευκή μερσεντές που οδηγούσε η κατηγορούμενη για «ανθρωποκτονία με πρόθεση» πέρασε πάνω από το σώμα του 28χρονου Βούλγαρου ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αλλά και από τους συνηγόρους, ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός και απέκλεισε την παρουσία συνοδηγού στο επίδικο όχημα. «Είδα ότι οδηγούσε γυναίκα. Δεν υπήρχε άλλο άτομο που καθόταν δίπλα στην οδηγό» ανέφερε ο συνταξιούχος, ανατρέποντας την κατάθεση ενός από τους Βούλγαρους μάρτυρες που εξετάστηκαν από το δικαστήριο.

Την πρώτη μέρα της δίκης, ο φίλος του θύματος που δέχτηκε και ίδιος χτυπήματα από άγνωστους μαυροφορεμένους νεαρούς κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, κατέθεσε ότι: «Συνοδηγός ήταν ένας άνδρας ο οποίος με κοιτούσε με βλέμμα φονιά».

Στη συνέχεια μάλιστα αναγνώρισε τον συνοδηγό του αυτοκινήτου στο πρόσωπο 49χρονου κατηγορούμενου για «ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία». Ο Βούλγαρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει το ίδιο βλέμμα».

Ο 28χρονος Τόσκο Μποζατζίσκι έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε η 27χρονη η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο 49χρονος συγκατηγορούμενος πρώην σύντροφος της ενώ οι υπόλοιποι 6 δικάζονται για την εμπλοκή τους στη θανατηφόρα συμπλοκή και την επίθεση σε βάρος των θυμάτων.

πηγή: https://www.protothema.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ