Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης και της ΚΕΔΕ στο Αρκαλοχώρι

Τελευταία Ενημέρωση:

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, μαζί με τον εκπρόσωπο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ κ. Βλάσση Σιώμο με σκοπό να ενημερωθούν άμεσα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά και για να εκφράσουν με την παρουσία τους την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Κουράκης επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο που έχει δημιουργηθεί στο Αρκαλοχώρι, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, τον καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας κ. Καρύδη και τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Μ. Φραγκάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Συντονιστικό Κέντρο έφθασαν εκεί ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, με τους οποίους επίσης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις.

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε, τον κ. Στυλιανίδη, για τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει ήδη διατυπώσει η ΠΕΔ Κρήτης, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι η Αυτοδιοίκηση της Κρήτης είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις.

Γιάννης Κουράκης: Να μην χαθεί ούτε μια μέρα

Αμέσως μετά τις επαφές που είχε στο Αρκαλοχώρι, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκπροσωπώντας την  ΠΕΔ Κρήτης , με την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, επισκέφθηκαν  σήμερα την περιοχή του Αρκαλοχωρίου που έπληξε βάναυσα ο Εγκέλαδος. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές , ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις που της αναλογούν.

Εξέφρασα την ελπίδα, ότι η πολιτεία θα κινηθεί με τρόπο αποτελεσματικό και χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να αρχίσει αμέσως το δύσκολο έργο έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες συμπολίτες μας, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Αυτό που επισημαίνουμε σήμερα είναι ότι δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Όλοι οφείλουν να κινηθούν άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά, ξεπερνώντας όλες τις ανασταλτικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε οι πληγέντες να βεβαιωθούν ότι το κράτος βρίσκεται δίπλα τους, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με έργα, δράσεις και σωστό προγραμματισμό.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...