Κάποια σχολεία, ίσως δεν καταφέρουν να υποδεχτούν ξανά τους μαθητές τους

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών βρίσκεται στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Εκεί που πριν από λίγα 24ωρα κάθονταν μαθητές, σήμερα υπάρχουν σοβάδες και πεσμένοι μαυροπίνακες.

Οι εικόνες που αντικρίζουν από το πρωί μηχανικοί, διευθυντές εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί που επισκέπτονται τα σχολεία τους είναι αποκαρδιωτικές.

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος βρίσκεται κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), μαζί με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, για να αποτιμηθεί το μέγεθος των καταστροφών μετά από τον σεισμό και τις δονήσεις που ακολουθούν.

Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα σχολεία θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι την ερχόμενη Πέμπτη, αφού η απόφαση που ισχύει μέχρι στιγμής είναι να παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

Αυτοψία σε σχολεία πραγματοποιούν αρμόδιοι φορείς και σε άλλους Δήμους, Ηρακλείου, Χερσονήσου, όπου έχουν καταγραφεί ζημιές μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης.

σχολεία σεισμός

Τις επόμενες ώρες θα έχουμε εικόνα του ποια σχολεία θα ανοίξουν και ποια θα χρειαστούν ριζικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται πως λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων, κυρίως στο Αρκαλοχώρι, το έργο των μηχανικών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

σχολεία σεισμός

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει, μεταξύ άλλων, όλα τα σχολεία του Αρκαλοχωρίου, φυσικά το Δημοτικό Θραψανού, που τελεί υπό κατάρρευση, σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, κυρίως στις Μελέσες, σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, όπως στην Επισκοπή. Ακόμα, σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου, έχουν αναφερθεί προβλήματα, μεταξύ άλλων, στα 24ο και 31ο Δημοτικά σχολεία, τα 20ο και 56ο, σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ν. Αλικαρνασσό.

Ο πρωινός έντονος σεισμός ήταν το… κερασάκι στην τούρτα αφού σε κάποιες περιπτώσεις ήρθε να αποτελειώσει το έργο που άρχισε ο χθεσινός των 5,8 Ρίχτερ.

σχολεία σεισμός

Επικοινωνία Κεραμέως με διευθυντές

Χθες, η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, επικοινώνησε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης αλλά και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Δεσμεύτηκε ότι θα έρθει κλιμάκιο των ΚΤΥΠ στην Κρήτη, όπως και έγινε.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ