"Τρόμος" μετά και το νέο μετασεισμό – Νέες κατολισθήσεις και καταρρεύσεις

Petite Perle 300×250

Φόβο και πανικό προκαλεί η μετασεισμική δραστηριότητα – Κλείνουν εκτάκτως σχολεία

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι, από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινωα Πεδιάδος Όλγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους .

Όπως έγραψε ήδη το Cretalive από το νέο ισχυρό μετασεισμό προκλήθηκε κατολίσθηση στον Κουδουμά ενώ κατολισθήσεις σημειώνονται σε αρκετά σημεία του ήδη "τραυματισμένου" επαρχιακού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη προσοχή στην μετακίνηση των πολιτών.

Σύμφωνα με τα viannitika.gr σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στον δρόμο Βιάννος- Ηράκλειο, 800 μέτρα μετά την Μάρθα, κατόπιν του νέου ισχυρού μετασεισμού των 5,4 Ρίχτερ.

Η νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στον δρόμο Τέρτσα -Μύρτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν πέσει πέτρες από την πλευρά του δρόμου που υπάγεται στον Δήμο Βιάννου.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Επισκοπή το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά το νέο μετασεισμό:

episkopi
episkopi

Κλείνουν εκτάκτως τα σχολεία στην Ιεράπετρα 

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας όλα τα σχολεία και οι δομές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Ήδη οι γονείς έχουν αρχίσει να ενημερώνονται ώστε να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κυρίως μετά τον πρωινό ισχυρό μετασεισμό των 5,3 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ιεράπετρα που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ